Новините в София: Най-важното за деня, 19 март 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 19 март 2019 г.

Спасиха живота на мъж с донор от Велико Търново

С близо 5-часова операция в столичната ВМА спасиха живота на 58-годишен мъж, който е в крайна фаза на чернодробно заболяване. Много сложната интервенция бе дело на екипа на проф. д-р Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, съобщиха от болничното заведение.

С 2 нови корпуса разширяват Немската гимназия във "Възраждане"

Кметът очаква тази година да се възстанови плувният басейн и физкултурният салон в 30-то училище „Братя Миладинови”. Вече имало готов проект и е осигурено финансиране от Столична община, а в момента върви процедурата по избор на изпълнител. 

Автобус 304 блъсна колоездач на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"

Автобусът буквално го притиска и той пада и си удря главата в бордюра на тротоара. Инцидентът става по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в отсечката около ул. "Милин камък". Веднага след падането Емил отива в "Пирогов". Той има разцепена вежда, наранени око, нос и уста, както и множество охлузвания по тялото.

След 8 години тръгна делото срещу трамваите по бул. "Ген. Скобелев"

Живеещите в района са подали колективен иск срещу Столична община, защото не искат под прозорците им да минава релси. Заради непрекъснатите вибрации от мотрисите и липсата на исканото от закона отстояние от сградите, по стените на кооперациите вече има пукнатини, непрекъснато пада и мазилка. 

Кой омаза подлеза на "Левски" и Гурко" и потроши детска площадка (СНИМКИ)

Поредният вандалски акт е на детската площадка бл.20 и бл.21 в кв. "Яворов". "Люлката е скъсана и моля ви по най-бързия начин да се оправи, защото тя е любима на децата", написа вчера до Столица.bg майка на дете, което всекидневно е там

Полицейски служители върнаха пенсията на ограбен мъж в с. Лесново

Криминалистите веднага са предприели издирвателни действия, включително и преглед на записи от охранителни камери.По-време на разследването възрастния мъж е заговорен в центъра на селото от група жени и докато отвличали вниманието му, една от тях ловко извадила парите от джоба на якето му.

Фандъкова не прие ремонта на градинката "Св. Климент Охридски"

Кметът на София Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски".  Основата причина за отказа са дребни на пръв поглед дефекти. При изненадваща проверка на пространството за отдих бяха констатирани множество криви и счупени плочки, липса фуги и лошо изградени бордюри.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 27 април 2024 г....

Времето на 27 април 2024г.: Предимно облачно ще е днес времето в София. Сутринта температурата е около 7 градуса, макси...

Прочети още keyboard_arrow_right