Новините в София: Най-важното за деня 20 януари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 януари 2024 г.

Снимка: Фейсбук, Забелязано в София, Ivan Chakarov

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 20 януари.

Шофьор на автобус 12 е нарязан от стъкла след нападение на агресивен шофьор на кола във Враждебна

Автобус по линия 12 спира, за да пропусне друг автобус. Зад него спира лек автомобил, който започва да свири. Изнервен, водачът на лекия автомобил излиза и чупи страничното стъкло на водача и той е нарязан по главата и ръцете. Откаран е в ИСУЛ.

Само по маркираните трасета и със заредени батерии, и подходяща екипировка на Витоша

"Препоръчваме да се ползват само маркираните трасета с адекватна за сезона екипировка, в по високата част може да се развие силен вятър. Планинари и туристи е добре да имат планинска застраховка. Да бъдат със заредени батерии на мобилните телефони и могат да си свалят приложениета на ППС на телефона", препоръча Захари Димитров, дежурен на ПСС на Витоша.

Борис Бонев: Бюджет'24 на София има децентрализация на районите - 5,5 млн. се насочват за искания на гражданите

"Инвестицията е в трамвайни трасета по "Мария Луиза", "Ал. Стамболийски", ще се започне проектиране на трасето на трамвай по "Т. Каблешков" по "Копенхаген". Нещо важно, което и в предизборната програма заявихме за децентралицзация на районите в София е основен пироритет за нас. За първи път десетки милиони ще се насочат за районните кметове. Само 50 млн. лв. идват от държавния бюджет, миналия път от ГЕРБ се хвалеха за 20 млн., и още поне толкова от общинския ще има за районите. За първи път ще имаме истински граждански бюджет - за всеки район ще има 200 000 лв.. Отделно за цяла София още 500 000 лв. тоест близо 5,5 млн. от бюджета ще се разходят само и единствено спрямо това, което гражданите по райони искат. И ето това е нов подход на бюджета", обясни Борис Бонев.

Коли и камиони пропадат в дупка на Околовръстното край Овча купел

Дупката е позната на пътуващите всеки ден по трасето, но мине, не мине време и някой пропада. Тя е дълбока и е точно преди преди разклона за Овча купел. "На същото място преди седмица една лека кола беше пропаднала. Щетите бяха сериозни. Лошото е, че не се знае какво има под тази вода по патното", разказаха очевидци в "Катастрофи в София".

Катастрофа ограничи движението по магистрала Тракия и към София

Движението по магистрала  "Тракия" в посока Бургас е ограничено и се осъществява в аварийната лента. Към София трафикът се извършва в активната лента, съобщиха от АПИ. Причината е катастрофа при 95-и км на магистралата, където каион се завърта и блокира движението. Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 2 май 2024 г....

Времето на 2 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 10-11 град...

Прочети още keyboard_arrow_right