Новините в София: Най-важното за деня 20 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 юни 2021 г.

Приключи строителството на нова градина в Овча купел 1, работят по площадките в двора и обзавеждането

С още една детска градина ще има повече в столичния район Овча купел. През септември врати ще отвори новото детско заведение в Овча купел 1. Там вече приключиха сторителните дейности и в момента се работи по вертикалната планировка на обекта, съобщи пред Столица.bg кметът на района Ангел Стефанов. Той упражнява постоянен контрол и редовно проверява строителството на обекта, който се движи по график. От районното кметство предстои да се пусне обществена поръчка за обзавеждането на детската градина. От Столична община пък ще провеждат конкурса за назначаване на персонал.

Христо Цветков спечели 100-км бягане около Витоша и предложи брак след финала

Христо Цветков е новият шампион на 38-ата Обиколка на Витоша при бегачите, който спечели надпреварата с рекорд. Веднага след финала той предложи брак на приятелката си. Победителят измина 100-те километра за 8.07:23 ч. и така подобри досегашното най-добро постижение с почти 5 минути. Преди 2 години той пак бе шампион по същото трасе, но сега отне рекорда на финиширалия днес втори Александър Спасов. Бронзът бе за Христо Минков.

Родителите на 275 деца са одобрени за финансова помощ заради недостиг на места ДГ в София

Родители ще получат финансова компенсация за децата си от Столична община заради това, че не са приети в общински детски градини заради недостиг на места. Одобрените вече са 274 и с тези пари ще могат да запишат децата си в честни градини, предаде bTV. Това са средства за деца на 3 години. От Московска 33 са започнали разговори с предсатвители на МОН тези пари да се дават и за деца на 2 годиники, каза директорът на "Образование" на Столична община Мария Минчева.

13-годишната Йоана премина през падания, сълзи и хипотермия за победата на Витоша 100 км (ВИДЕО/СНИМКИ)

Нов талант с обещаващо бъдеще има родното колоездене. Чудото се казва Йоана Вълканова и е от Разлог. Момиченцето има уникална издръжливост, физически данни и талант след време да се изкачи на световни върхове в колоезденето и да прославя България, предричат специалисти. Вчера осмокласничката спечели 100-километровата велообиколка на Витоша при жените. Победата й не е изненада за специалисти и познавачи в този спорт. Миналата година, когато беше на 12 години тя се класира втора. Камери и журналисти преследваха Йоана след финала, а тя бягаше из планината, защото се срамуваше да говори за себе си, споделиха очевидци пред Столица.bg.

Рено излетя в полето на Северната тангента при разклона за Калотина (ВИДЕО)

Лек автомобил излетя в полето преми час край София. Инцидентът е станал на Северната тангента при разклона за Калотина, съобщиха очевидци в социалната мрежа. Към момента няма информация за пострадали хора. На мястото на катастрофата е пристигнала пожарна. Вероятната причина за изхвърчането на реното е превишена скорост. Автомобилът се е превъртял няколко пъти преди да се спре в полето.

ТИР се обърна на Околовръстното при Казичене (СНИМКИ)

ТИР се обърна на Софийския околовръстен път край Казичене, съобщиха пред Столица.bg очевидци. Огромният камион е по широчината на цялото платно в посока София. Движението е спряно, потвърдиха от АПИ. На мястото има полиция.

Ремонтът на емблематична спирка в Княжево обедини добротворци от цяла София (СНИМКИ)

Гражданската енергия в София претвори олющената и мърлява покрита спирка в Княжево в красиво място за разходка и отдих. Инициативата бе подета от фейсбук групата Княжевъ, чиито членове призоваха с доброволен труд да се обнови емблематичната спирка. И разбира се, хората получиха подкрепата на районната община Витоша. Първоначално от кметството си изпълниха обещанието и почистиха терена и бяха премахнати драсканиците по стените на покритата спирка, за да може доброволците за работят на чисто.

България е втора в Купата на нациите на СК по конен спорт в Божурище (СНИМКИ)

България се класира на второ място след Италия на завършилата Световна купа по конна езда в Божурище с награден фонд 139 600 евро. Успехът в Купата на нациите на конна база "Д-р Крум Лекарски" извоюваха Ивайло Бонев, Антон Дацински, Руслан Петков и Ангел Няголов. Отборът завърши надпреварата с 8 наказателни точки. Третото място бе за Румъния. Днес Ангел Няголов с кон Конкордия спечели и надпреварата за Сребърния тур,  Милко Кочев с кон Карино остана трети. В състезанието за Световната купа участваха 180 състезатели с 252 коня от 11 държави.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right