Новините в София: Най-важното за деня 22 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 март 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 март 2021 г.

Кметът на "Надежда" пред Столица.bg: С реализирането на „Зелен коридор на здравето“ в района ще има градска среда с ново качество (СНИМКИ)

Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на "Надежда" Димитър Димов разказва за предизвикателствата да се управлява общината в условията на епидемия. Гордее се, че в "Надежда" се реализира европейският проект – URBiNAT, който ще осигури нова качествена и екологична градска среда за жителите и че в района ще се изгради първата детска градина от програмата на Столична община за строителство на нови сгради в София. Безспорно в района се работи усилено по запазване на зелените площи, решаване на недостига на места за паркиране, а големият успех е, че след ремонта Северен парк се превърна в емблемата на  "Надежда".

Полицаи осуетиха боксова среща между двама рап изпълнители пред НДК

Публична боксова среща между двама рап изпълнители е била осуетена от полицията. Малко след 14 часа полицейски патрули гонят бягаща група младежи през паркинга на НДК. Настига част от тях на булевард „Витоша“, съобщи bTV. Според свидетели е имало някакъв бой между двама души и е имало голямо струпване на хора.

Планов ремонт спира водата във в.з. Малинова долина

Планов ремонт на „Софийска вода“ във вторник, 23 март, ще наложи спирането на водата във в.з. Малинова долина.

МВнР обяви двама руски дипломати за персона нон грата

Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната. Днес нота с това съдържание бе връчена на заместник-ръководителя на руското посолство, съобщиха от МВнР.

Болният от COVID-19 проф. Чорбанов e в средно тежко състояние, лекуват го в „Света Анна“

Проф. Андрей Чорбанов, който бе диагностициран на 19 март с COVID-19 , е в средно тежко състояние, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Света Анна“ София. При извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат, се установява, че професорът е заразен с коронавирус. Медикът е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“-София АД. Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

Кола се заби в светофар, падна секцията на столичния "Данаил Николаев" (СНИМКИ)

Светофарна секция падна на столичния булевард "Данаил Николаев" вчера. Причината е силен удар на автомобил по булеварда в посока Сточна гара. На светофара точно преди борсата автомобилът се забил в стълба и от силния удар секцията занаправо директно паднала.


 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 1 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 май. Отмениха решението за създаване н...

Прочети още keyboard_arrow_right