Новините в София: Най-важното за деня 23 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 декември 2020 г.

Във филм на ужасите: Асансьор в метрото на Дружба 2 плаши гражданите

Ужасна гледка на разкъртени стени при подхода към асансьор в столичното метро, метростанция в Дружба 2, стряска гражданите. Мухлясалите и разрушени стени създавата усещане за ужас и несигурност в ползването на асансьора.

Във "Фондови жилища" асфалтираха върху падналите листа

Нова технология за кърпене с асфалт измислиха и приложиха в столичния квартал "Фондови жилища" район Сердика. Камион с асфалт е изпратен за авариен ремонт, но колко ще е качествен,е друг въпрос.  Цяла ивица, която е без настилка трябва да се оправи. Тя обаче е засипана с паднали листа. Работниците чевръсто хвърлят отгоре асфалта, за да ремонтират. За новата "технология" сигнализираха в "Безумията в София" в социалната мрежа бдителни граждани.

В Триадица ремонтират тротоари и подлези, подменят улични стълбове

Продължават ремонтите на тротоари, огради и подлези в район „Триадица“. Готова е отсечката между ул. “Краище“ и ул. “Правда“, оправен е и тротоарът при 47 СУ „Христо Данов“ и срещу магазин Аванти. Това съобщи в седмичния си отчет кметът на район Триадица-Столична община Димитър Божилов.


Заради удължените COVID-мерки: Без Празничен новогодишен концерт в НДК на 1 януари

Заради удължаването на COVID- мерките в страната до 31 януари, станалият традиция Празничен новогодишен концерт на Софийската филхармония и НДК на 1 януари се пренасочва за друга дата. Тя ще бъде определена по-късно, съобщават от НДК. Тазгодишното издание на концерта бе озаглавено "Севера и Юга". 


Заради идващите празници: Над 50 хиляди леки коли са напуснали София

Над 50 хиляди леки коли са напуснали София само вчера заради задаващите се празници. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитирани от bTV.   От Пътна полиция напомнят, че предприемат сериозни мерки срещу интензивния трафик в София и страната през празничните дни. 

Поставиха пет сърца в район Кремиковци


Пет сърца за събиране на капачки бяха поставени днес в район Крпемиковци, съобщиха от администрацията на фейсбук страницата си. Сърцата "затуптяха" в кв.Кремиковци, гр.Бухово, с.Долни Богров, с.Желява и с.Яна. В района имат подкрепата на националната кампания "Капачки за бъдеще". Надеждата е, че по празниците бързо ще се напълнят с пластмасови капачки.

Тежка катастрофа на камион и бус на Хемус, има загинал (СНИМКИ)

Тежка катастрофа между камион и бус е станала на магистрала Хемус край София в посока Ботевград. Загинал е шофьорът на буса, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 15-и км и в момента има дълга колона от автомобили.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right