Новините в София: Най-важното за деня 23 октомври, 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 23 октомври 2019 г.

Елен Герджиков: Имаме опит, енергия и решение на проблемите в София

София се променя много динамично и това трябва да продължи. Развитието не трябва да спира, а новите предизвикателства изискват нова енергия и опит. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия председателят на настоящия Столичен общински съвет и кандидат за общински съветник от ГЕРБ-СДС Елен Герджиков.

Парламентът обсъжда правилата за тротинетките

През следващия месец се очаква в Народното събрание да влезе окончателният текст, с който ще се регулира движението на електрическите тротинетки. Това съобщи пред БНТ Иван Петков от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Хората с нисък ръст с безплатни прегледи във ВМА

Хората с нисък ръст днес ще могат да се възползват от доста безплатни прегледи във ВМА- София. Става дума за Ден на отворените врати за малките хора, организиран в болничното заведение по повод Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст.

МС разреши съвместно дружество на ЦСКА и ММС за нов стадион в Борисовата градина

Собствениците на армейския клуб Гриша Ганчев и Юлиян Инджов благодарят на премиера Бойко Борисов и на министъра на спорт Красен Кралев Вече е сигурно ще футболният клуб ЦСКА и Министерството на младежта и спорта са в публично-частно партньорство и скоро в Борисовата градина "армейците" ще имат чисто нов и модерен стадион.

Безплатни прегледи за витилиго ще правят в "Св.Иван Рилски"

 Безплатни прегледи за пациенти с витилиго започват в болница "Св. Иван Рилски" от утре- 24 октомври. Те ще продължат до 19 декември. Ще се  провеждат от проф. Соня Марина от понеделник до четвъртък между 13:00 и 16:00 часа в кабинет N6.

МВР издирва двама, забелязани са за последно в София (СНИМКИ)

МВР издирва двама мъже във връзка с водено досъдебно производство. Те са видени за последно в София.  24-годишният Дмитрий Степанович Куцарев е висок 162 см, с атлетично телосложение, къса кестенява коса.

 Миню Стайков на съд и за далавери с пари от еврофондове

Бизнесменът Миню Стайков е обвиняем и по още едно дело. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Стайков и още 13 човека, петима от които служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Политолозите единодушни: Фандъкова има избирателите на ГЕРБ, Манолова няма ядро

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова може да разчита на избирателите на ГЕРБ за местните избори на 27 октомври т. г. При опонентът й Мая Манолова пък няма ядро и избирателите на са обединени. До това единодушно твърдение стигнаха политолозите Татяна Буруджиева и Стойчо Стойчев след снощния дебат на петте претендента за кмет на София.

Арести и обиски в София заради трафик на мигранти към Западна Европа

Разбита е организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа. С обвинения по казуса Спецпрокуратурата е привлякла като обвиняеми петима.

Евелина Славкова пред Столица.bg: В София няма усещането за предизвестеност на местните избори

Позитив е включването на млади лица, които са кандидати за кмет и общински съветници, коментира социологът на "Тренд" Остават три дни до местните избори на 27 октомври, на които ще се реши съдбата на много градове. Недоволни има в момента, ще има и след изборите, само това е сигурно засега. Изключение от максимата за недоволните не прави и София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right