Новините в София: Най-важното за деня 26 февруари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 февруари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 февруари.

След сбиване заради неправилно паркиране в София: Водачът, който беше ударен, е починал (ВИДЕО)

След жестокото сбиване между шофьори на столичния бул. "Черни връх", месец след инцидента шофьорът, който беше ударен и загуби съзнание, е починал. Това съобщи пред Нова телевизия адв. Ивайло Юруков, който представлява  семейството.

Кметът на "Оборище" за Царските конюшни: Не можем да търпим повече тази разруха!

През тази седмица от района системно са поставяни ограничителни ленти и табели, които да информират гражданите, че преминаването в близост до сградата е опасно. За съжаление, те се късат в рамките на ден-два, отбелязва районният кмет. От администрацията на "Оборище" инициират среща между Областния управител на София и фирмите съсобственици, на която да бъде обсъдено състоянието и бъдещето на сградите.

Кметът на София подписа споразумение, вдигат заплатите на шофьорите в градския транспорт

Заплатите на шофьори и водачи в градския транспорт в София се увеличават с 15% от 1 март. Това стана след като днес кметът на Столична община Васил Терзиев подписа споразумение със синдикатите на транспортните дружества, което към КТД. Това съобщи столичният кмет във фейсбук.

Анонимен дари 1 млн. лева на Софийския университет

Дарител, пожелал анонимност, направи дарение в размер на 1 000 000 лв. за стипендии за месечна издръжка на студенти от Стопанския факултет и ученици през следващите 10 години, съобщават от Софийкия университет. Средствата са предоставени в края на 2023 г. на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" (FEBA Alumni Club).

Строители ремонтираха за своя сметка разрушена улица в столичния "Овча купел"

Улицата, която беше разрушена след строителни работи в района, е изградена с нов асфалт, напълно са реконструирани и тротоарите в компрометирания участък. Шест строителни обекта с тежка техника превърнаха улицата в напълно непроходима след приключването на работата им. Скоро обаче тя ще е напълно възстановена.

Мъртъв мъж откриха в подлез на "Ботевградско шосе"

Сигналът за намерено безжизнено тяло е подаден около 10,30 часа днес, 26 февруари. По първоначални данни по тялото, открито в подлеза от граждани, няма следи от насилие. Засега мъжът не е идентифициран.

Иван Таков: Столичен автотранспорт е със задължения от 18 млн. лв.

Данните са изключително смущаващи. Оказва се например, че водачите в "Столичен Автотранспорт" ЕАД са положили средно по 318 часа извънреден труд през 2023 г., а ватманите от "Столичен Електротранспорт" ЕАД - 356 часа, при максимално възможен лимит от 150 часа. Това е тежко нарушение на законодателството, което е следствие на значителния недостиг на водачи - 189 в автотранспорта и още 164 в електротранспорта. Дефицитът на водачи води и до завишена заболеваемост, за което сочи и високият брой дни в болнични - средно по 24 дни на водач в автотранспорта и 21 дни в електротранспорта", съобщи Григорова.

В Костенец задържаха шофьор на товарен автомобил с 2,48 промила алкохол

Шофьорите в областта отново карат след употреба на алкохол или наркотици, поазва справката на ОДМВР-София. През уикенда са задържани седмина нарушители на правилата за движение по пътищата. В районното управление в Костенец за 24 часа е бил задържан водач на  товарен автомобил „Скания“, съобщават от полицията. Водачът, жител на Ямбол, е спрян за проверка  около 20.05 часа на 24 февруари, в района на 54 км на автомагистрала „Тракия“.  След като бил тестван с дрегер, в пробата били отчетени 2,48 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

Александровска болница извършва безплатни прегледи за глаукома

"Александровска Болница" организира безплатни, скринингови и консултативни прегледи за глаукома на пациенти над 45 години и без направление оп здравна каса, съобщиха от лечебното заведение. Кампанията е традиционна и е по повод Световната седмица за превенция на глаукомата. Прегледите ще се извършват от 5 март 2024 г., в очните кабинети на ДКЦ ,"Александровска", входът откъм бул. „Пенчо Славейков”, до бариерата, в делничните дни от 14.00 до 17.00 ч. Пациентите могат да се запишат на тел.: 02/9230 295, всеки делничен ден от 13.00 до 15.00 ч. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 30 април 2024 г....

Времето на 30 април 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right