Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 февруари.

Вода се лее в столичния "Мусагеница": Тръби на ВиК мрежата "гърмят", фасадата на бл. 106 потече

"Единият теч е на тротоара и улицата пред бл. 101, а другият е в зелените площи между магазина на голяма търговска верига и блокове 98Б и 98В. Тръба се е спукала и в апартамент на 5-ия етаж на бл. 106 и залива фасадата на жилищната кооперация", съобщи жител на "Мусагеница".

Кметът на София събра шефове на експлоатационни дружества, обсъждаха ремонтите в София

Информацията трябва в кратък срок да бъде свързана с нова дигитална платформа, обвързана с данните от комуналните дружества и Столичната община и насочването й в система за информиране на гражданите. Идеята си днес кметът на София представи на среща днес с експлоатационните дружества в Столичната община, на която бяха ръководители и представители на Софийска вода, Топлофикация, „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД, „Овергаз“, както и зам.-кметът по строителство Иван Матов и главният архитект на София Здравко Здравков.

На 1 март се връща в София двойният убиец от "Соло"

Тодоров, който беше осъден на доживотен затвор за две убийства пред дискотека "Соло" в София, беше задържан преди година на летището в Ташкент с фалшиви документи при опит да замине за Истанбул. Името му се превърна в нарицателно заедно с още няколко, успешно избегнали правосъдието. През 2013 г. той беше признат за виновен и осъден за убийствата с нож на 21-годишния вратар на националния ни отбор по хокей Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров.

Германецът, рисувал по блокове в София, помоли за по-ниска глоба

Германецът, рисувал йероглифи по блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това каза пред Нова телевизия Иво Пенев от Столичния инспекторат. „Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове”, каза Иво Пенев. Той добави, че артистът не е взел разрешение за действията си от етажната собственост, нито от Столичната община.

Удължават срока на конкурса за войнишкия мемориал в София

Конкурсът беше обявен през ноември 2023 г. и е с награден фонд от 45 000 лв. – 30 000 лв. за класирания на първо място проект, 10 000 лв. – за второ и 5000 лв. – за трето, припомнят от "Сега". От участниците се иска да изработят идеен проект за възстановяване на съществувалия стар мемориал, дело на арх. Александър Обретенов. Архитекти и художници обаче разкритикуваха остро конкурса  – и заради идеята за възстановяване на паметника във вида, в който е бил, и заради липсата на добра готовност за провеждането му.

Съдят за порнография с деца IT специалист от столичния "Младост"

Тогава обвиняемият IT-специалист О. С. е пуснат под гаранция от 5000 лв. Делото сега влиза в съда, тъй като експертизата на порноматериалите е изисквала повече време - над 10 000 файла. Сред арестуваните имаше и пилот на самолет. 

Заловен при грабеж: Софиянец се опита да обере магазин за бижута в Монтана

63-годишен софиянец е бил заловен на местопрестъплението, докато се опитвал да обере магазин за бижута в Монтана, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 27 февруари около 21:50 ч. Мъжът счупил витринно стъкло на магазин за бижута и направил опит да открадне три гривни и чифт обеци от злато и сребро, но бил заловен от униформените.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 30 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 30 април. Топлофикация – София зап...

Прочети още keyboard_arrow_right