Новините в София: Най-важното за деня 29 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 април 2020 г.

Издирват 95 от полета Амстердам-София, имало е заразен с коронавирус

Служители на РЗИ издирват пътниците от полет Амстердам-София на 26 април т. г. В самолета са пътували 95 души. Сред тях е имало заразен с коронавирус, потвърдено с положителна проба.

Софийски градски съд остави гаранцията от 100 000 лв. за майката на Кристиан Николов

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава Николова срещу взетата спрямо нея парична гаранция от 100 000 лв. В жалбата си Николова настоява гаранцията й да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото й състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

По 650 лв. към заплатите получиха 15 000 служители на МВР

Служители на МВР днес ще получат допълнителни по 650 лв. към месечните си заплати. По сметките на над 15 000 служители на МВР са преведени индивидуалните награди в размер на 650 лева, които правителството осигури за работещите на първа линия в условията на извънредно положение, съобщиха от Вътрешното министерство.

От "Кръстова вада" ще имат нова пешеходна пътека към мол "Парадайс"

Жителите на кв.“Кръстова вада“ ще имат нова пешеходна пътека, която да им позволи безопасно да пресичат към Мол „Парадайс“. За това се разбраха по време на среща зам.-кметът на район „Триадица“ Христо Вълчанов и директора на дирекция“ Управление и анализ на трафика“ към Столична община Димитър Петров.

Прокуратурата е възложила проверка на куриерски фирми за такса "коронавирус"

Софийска градска прокуратура е получила доклад за възложена проверка в една от куриерските фирми в страната. Инспекцията е извършена от екипи на НАП, КЗП и КРС (Комисия за регулиране на съобщенията). Установено е, че фирмата начислява такса "извънредна ситуация", която никъде не е обявена в документите.

Трамваи 4,5 и 11 с променени маршрути през уикенда заради ремонт на релсите

Маршрутите на трамваи 4,5 и 11 в столицата ще бъдат с променени маршрути през уикенда. Причината е текущ ремонт и профилактика на релсовия път по бул. “Цар Борис III” в участъка от трамвайно ухо “Бъкстон” до спирка “Ул. Райска градина”. Измененията  са в сила от 04.30 до 16.00 часа на 02.05.2020 г. и 03.05.2020 г. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Автомобил се заби в огражденията на тротара при Румънското посолство

Лек автомобил катастрофира и се заби в загражденията при Румънското посолство. Инцидентът е станал на кръстовището на "Ситняково" и "Иван Асен" в посока към телевизионната кула. Снимката на аудито бе публикувана в социалната мрежа.

Половин София за малко да остане без ток заради умишлен пожар (СНИМКИ)

Поредно умишлено посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, отново постави под риск електрозахранването на столицата. Неизвестни лица проникнаха в колектор тази нощ, разбиха стена и с цел кражба запалиха кабел 110 киловолта на компанията, елемент от ключово значение за сигурността на услугата в София.Това съобщават от дружеството.

Публикуваха нова схема на движение в парк "Гео Милев"

Нова схема на движение направи лично кмета на район Слатина Георги Илиев. Тя бе публикувана в социалната мрежа, за да се запознаят гражданите. Посоките на движение, вход и изход са съгласувани с представители на различни групи от граждани, а също и с дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община.

„Топлофикация София“ обяви края на отоплителния сезон

“Топлофикация София” ЕАД информира клиентите си и фирмите за дялово разпределение, че процесът на поетапно изключване на отоплението в столицата е приключил и от 29 април е обявен края на отоплителен сезон 2019-2020 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right