Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 31 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 31 март 2021 г.

Карлос Контрера пред Столица.bg: Програмата ми като кандидат депутат предвижда нови трамваи за новото трасе по бул. "Копенхаген" в София

Карлос Контрера е общински съветник в Столичен общински съвет и в този мандат е председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност. Сред колегите си се слави като партийното острие на ВМРО в София. Председател е на групата "Патриоти за София", кандидат е за народен представител и лидер на листата на патриотите в 24 МИР в столицата. При дискусии и напрежение в една от най-тежките комисии на СОС той успява да балансира и разглежда проблемите от гледна точка на гражданите, ползващи градския транспорт.  Пред Столица.bg той споделя за развитието на градския транспорт в столицата, за новите проекти, транспортни връзки и ефекта, и ползите за столичани от тяхното реализиране.

23 бота са опитали да направят 10 000 фалшиви заявки за кандидатставне на деца в системата на Столична община

Електронанта система на Столична община за кандидатстване за детска градина и I клас стана мишена на виртуална атака. "23 бота са опитали да направят близо 10 000 фалшиви заявки с цел компрометиране на системата. Нито един не е успял!", съобщи зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов в социалната мрежа. Десетки родители днес алармираха, че системата не работи и не могат да се регистрират. Други пък обясниха, че не приема регистрацията им, а при втори опит им изписва, че вече имат профил. Въпреки всяването на смут, все пак злонамерените атаки не са успяли да сринат системата.

Дружествата на ЧЕЗ внесоха в КЕВР ценовите си предложения

ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД изпълниха своите нормативни задължения да внесат в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ценовите си заявления, които отразяват предложенията на дружествата за промяна на цените на услугите по разпределение и снабдяване с електрическа енергия. Решение за крайните цени на електроенергията, които ще влязат в сила от 1 юли 2021 г., взема КЕВР, след като отчете внесените ценови заявления на всички участници в електроенергийната система.

Спират водата в Овча купел и Драгалевци

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 1 април, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

В "Пирогов" ще има "зелен коридор" за ваксини до събота включително

 Зелен коридор за ваксини ще има в болница "Пирогов" до събота, 3 април (включително). Зоните в лечебното заведениe ще имунизират с Oxford/AstraZeneca всеки, които пожелае защита срещу COVID-19. Това съобщават от най-голямата спешна болница у нас в социалната мрежа.    Не е необходимо предварително записване на часове. Има възможност за издаване на международен сертификат. Пунктовете в "Пирогов" са достъпни вече от 08:30  до 17:00 ч.


Курилският манастир "Св. Иван Рилски" радва миряните с реставриран иконостас (СНИМКИ)

Напълно завършена е вече реставрацията на иконостаса в Курилския манастир „Св. Иван Рилски“. Процесът бе осъществен със средства от Програмата за подкрепа на манастирите и църквите в Столичната община. Кметът Фандъкова посети манастира заедно с кмета на  „Нови Искър“ Даниела Райчева. През 2019 година бяха осигурени средства от общината и за довършване на реставрацията на стенописите. Отец Нектарий благодари на Фандъкова за подкрепата и ѝ показа ценните икони, съобщиха от Столична община. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right