Новините в София:Най-важното за деня 4 октомври, 2019 г.

4, важно, новини

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 октомври 2019 г.

Столичанин с 3,25 промила катастрофира на пътя Самоков- София 

45-годишен мъж от столицата е предизвикал катастрофа на пътя Самоков- София. Сигналът за ПТП-то с "Мерцедес" е получен снощи около 20.25 часа. Униформените отишли на място и видели, че няма пострадали. Водачът обаче им поднесъл изненада. След проверка за алкохол дрегерът показал 3,25 промила, информират от ОДМВР- София. Мъжът е задържан за 24 часа.

Жени, не пропускайте: Направете си профилактичен преглед за рак на гърдата (СНИМКИ) 

Започна седмата подред кампания на Столична община за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Тя ще се провежда в пет софийски болници и още три в страната. Кампанията ще продължи до края на месеца. От столичните болници в кампанията е и общинската I АГ "Света София", където работят трима от най-добрите мамолози в България. "Целта ни е жените да си правят редовни прегледи и да намалим рисковете, които крие това социалнозначимо заболяване", призова зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов. През 2015 г. Столична община организира първата безплатна кампания през 2015 г. До момента 19 000 жени са прегледани. От Московска 33 всяка година дават 300 000 лв. за кампанията.

25 км преди София задръстването е огромно

Предстоящите почвни дни, дъждът и хиляди автомобили, които влизат и излизат от София, предизвикаха огромни задръствания на магистрала "Тракия". Този път на по-голямо изпитание са подложени влизащите в столицата. 25 км преди София заради ремонтни дейности, за излизащите са предвидени две платна и колоната идваща от Пловдив е в едно платно. Така те попадат в задръстване, което е впечатляващо. 

Нови спирки за автобус 204 на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 

Автобусите по линия 204 вече ще имат и още едни спирки в маршрута си. Това са стоянки с кодове 1807 и 1808 „Ул. 6-ти септември“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, съществуващи за автобусни линии № 72, 76, 604 и 94 в посока център. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.    Промяната влиза в сила от 10 октомври. 

БМВ помете жена на пешеходна пътека 

Автомобил "БМВ" блъсна 56-годишна жена на пешеходна пътека. Инцидентът стана вчера около 15.50 часа в Своге.  Според първоначалните данни леката кола е ударила минаваща на зебрата жена и тя е паднала на платното, съобщават от ОДМВР- София.    Пострадалата е откарана в Центъра за спешна помощ в града. След прегледа е освободена.  Шофьорът е проверен с дрегер за алкохол. Пробата е отрицателна. 

НДК отвори врати за Хендмейд фест 

Любителите на модата могат да видят есенните предложения на Хендмейд фест в НДК. Изложението е на 4, 5 и 6 октомври т.г Показани са на партера и два полуетажа - ляв и десен, разнообразни дрехи, аксесоари, козметика, домашен декор. Изложението изобилства с разноцветни багри и много настроение.

Шофьори предупреждават: "Драган Цанков", "Цариградско" и "Г.М.Димитров" са задръстени (СНИМКИ) 

Лошото време и падналият дъжд предизвикаха тотален хаос  по пътищата в София. Шофьори съобщиха пред Столица.bg , че има задръствания по почти всички възлови артерии на столичния град. Проблемите с трафика започнаха от 07.30 . До момента движението е ужас.    Задръстването посока летището и "Дружба" започва от Окръжна болница. Придвижването от болницата до разклона за аерогарата отнема 25 минути. Има полицаи, които са спрели движението от "Александър Малинов" и от "Младост", за да може да се изтегли колоната от "Цариградско"в посока летището и "Дружба".  

Прибраха сводник на 24-годишна жена

Столичанин на 51 години е задържан в рамките на проведено разследване от служители на отдел “Противодействие на криминалната престъпност“ – СДВР.  Сигналът е за мъж, склонявал жени към проституция, съобщи МВР. Първите данни са, че той е предоставял квартири в столицата на 24-годишна жена, с цел предлагане на платени услуги. Софиянецът прибирал половината от заработените пари.

20-годишни са задържаните в "Студентски град" 

Задържаните вчера при акцията срещу наркотиците в "Студентски град" са на 22 и 24 години. Вторият младеж се оказва с цял куп криминални регистрации, съобщават от МВР. След обиск от двамата са иззети различни забранени вещества.   Проверени са и квартирите на момчетата, където те са живели без адресна регистрация. Там са намерени различни по вид наркотични вещества. Видът им ще се уточнява в рамките на назначените експертизи.    Младежите са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 7-11 октомври 

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 7 – 11 октомври се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 2 май 2024 г....

Времето на 2 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 10-11 град...

Прочети още keyboard_arrow_right