Новините в София: Най-важното за деня 8 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 февруари 2022 г.

Снимка: Фейсбук

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 8 февруари 2022 г.

Ще бъдат глобени водачите, задръстили достъпа до Витоша

В събота, 5 февруари, пътят към "Златните мостове" на Витоша беше напълно блокиран заради неправилно спрели автомобили, съобщиха в социалните мрежи граждани, решили да посетят планината в почивния ден. Частни автомобили бяха паркирали неправилно на ул. "Беловодски път" на разклона за Златните мостове, което не позволяваше на автобусите да преминат. Пътниците чакаха с часове, а водачите се изнервиха от закъснението в разписанията.

Акция срещу фалшиви "Зелени сертификати" тече в София

Главна дирекция "Национална сигурност" провежда в столицата специализирана акция срещу фалшиви COVID сертификати. Разследването е за издаване на документи с невярно съдържание на български и чуждестранни граждани. Акцията се провежда в медицински център, който работи на 2 адреса в столицата. Това съобщи представител на Националната полиция пред журналисти.

30 деца извън системата е приела уволнената директорка на 151. ДГ в Оборище (СНИМКИ)

Над 12 страници е протоколът от проверка на 151 детска градина "Леда Милева" в столичния район "Оборище". Инспекцията е направена през октомври 2019 г., но обхваща периода на управление на уволнената директорка Мирела Гошкарян. За детската градина днес отново бе повдигнат въпросът на заседание на Комисията по образование и култура на СОС. Директорката бе уволнена през 2019 г. заради пострадало дете от паднал шкаф. Малчуганът бе с премазани пръсти.

Столична община монтира климатици на семейства, отказали се от печки на твърдо гориво

Столична община започва монтирането на климатици, с които се подменят стари отоплителни уреди на твърдо битово гориво. Те са част от проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи”, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“. Това заяви заместник-кметът на София по направление екология Дисислава Билева, която провери монтажните дейности в многофамилна къща в район „Витоша“, съобщават от пресцентъра на общината.

Обмисля се да забранят движението на стари автомобили в центъра на София

Обмисля се да забранят движението на стари автомобили в центъра на София. По думите на зам.-кметът по екология Десислава Билева това се прави, за да се ограничи замърсяването на въздуха, съобщи Радио София. Предлагаме първите две зони да бъдат- булевардите „Сливница“, „Васил Левски“, „Скобелев“ и „Опълченска“, за да може тези автомобили, които се категоризират като най-големи замърсители да бъдат ограничени, заяви Билева.




Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right