Новините в София: Най-важното за деня 9 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 март 2021 г.

В столицата изграждат нови повдигнати и осветени пешеходни пътеки

Нови повдигнати и осветени пешеходни пътеки ще бъдат изградени в София. От началото на годината са повдигнати общо 11 пешеходни пътеки с цел снижаване на скоростта, а все повече са и местата с осветена маркировка, съобщи „Дарик“. Директорът на дирекция ''Управление и анализ на трафика'' в Столична община инж. Димитър Петров  сподели, че водачите по-често пропускат пешеходците, а те от своя страна пък пресичат неправилно в София.

Ще се носят ли маски и на открито в София

Здравният министър Костадин Ангелов обяви на брифинг след среща с 28-те РЗИ-та, както и с НОЩ, че ситуацията с корнавируса към момента е под контрол. Има области, в които заболеваемостта е 300 на 100 000. Сред тях са София, Кюстендил, Бургас и Шумен. Това е границата за затягане на мерките, категоричен е здравният министър.

Спират водата в Лозен, Горни Лозен, Долни Лозен, Локорско, Косанин дол и Полигона

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 10 февруари, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Задържаха наркодилъри от Радомир и Бухово в столичния Орландовци (СНИМКИ)

Двама известни наркодилъри са задържани при акция на Главна дирекция "Национална полиция" на 8 март т. г. В София. Мъжете са от Радомир и Бухово, но порведената акция са арестувани в столичния квартал "Орландовци", съобщиха от МВР. При специализираната операция, проведена под надзора на Софийска градска прокуратура, са задържани 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, при продажба на 1 кг амфетамин. Двамата са с криминалистически регистрации и осъждани за различни престъпления.

Катастрофа на входа на Южен парк, двама са леко пострадали (ВИДЕО)

Пожарна и полиция блокираха столичния бул. "Петко Ю. Тодоров" заради катастрофа. Инцидентът е станал около 15 часа, научи Столица.bg. За щастие има леко пострадали двама души. Щетите са ламарини. Единият е наранен само в главата с леко кървене от носа и се е наложило да се вика линейка. Лекарите от Спешна помощ са ги прегледали и единият е пуснат.  Ударът е станал между два автомобила, единият Пежо, при входа на Южен парк  и според изкривените ламарини Пежото е засечено. 

Чисто нови тролеи пристигнаха в София, тръгват по линия 6 и 7

Пристигнаха първите два нови тролейбуса в София. Те ще заменят старите Икаруси и ще се движат по линия 6 и 7. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. Двата нови тролея са първите от поръчаните 30, които купува Столична община тази година. До 10 дни на електрическите превозни средства ще се монтира модерно оборудване и ще бъдат пуснати в движени епо линиите на градския транспорт.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 27 април 2024 г....

Времето на 27 април 2024г.: Предимно облачно ще е днес времето в София. Сутринта температурата е около 7 градуса, макси...

Прочети още keyboard_arrow_right