Времето и предстоящите събития на 8 ноември 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 8 ноември 2023 г.:

В сряда ни очаква дъждовен и хладен есенен ден. Ще завали още от сутринта, съобщават от НИМХ. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта в столицата валежите ще спират. В София максималната температура ще е около 15°. Обявен е жълт код за дъжд и силен вятър в 15 области в страната. В София и областта се очакват значителни валежи, на места е възможно да достигнат до 35 mm. 
Повече за времето можете да научите на Prognozata.bg

Предстоящи събития:

9:30 часа В залата на Представителството на Европейската комисия започва форум за насърчаване на студентското и младежкото предприемачество в България "Европейски ден на предприемача - 2023". Темата на събитието е "Изкуственият интелект и зелените политики в помощ на предприемачеството". Ще се включат експерти, представители на финансиращи и обучаващи институции и младежки стартъпи.

10:30 часа В Централна поща в София ще бъде пуснато в употреба пощенско-филателно издание на тема: „125 години от рождението на Христо Смирненски“.

11:00 часа В двора на Главна дирекция „Национална полиция" българската полиция отбелязва своя професионален празник с тържественото честване.

15:00 часа В централното фоайе на Интер експо център започват международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show. За първи път ще се проведе и форматът за сектор "Пчеларство" - BEE RISE.

18:30 часа В Зала Надежда на Столичната библиотека шуменският поет Мартин Спасов ще представи новата си книга "Подкова за троянски кон".

19:30 часа В Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста в София ще се проведе специалното издание на (Не)формата на литературни вечери с Денис Олегов, посветено на Фернандо Песоа. В събитието ще вземат участие преводачи на португалския автор на български език.

20:00 часа В Зала 1 на НДК започва концерт на Любо Киров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right