Времето и предстоящите събития на 8 октомври в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 8 октомври   
Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток. Преди обяд  ще бъде облачно, на места ще превалява слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса. 
 
Предстоящи събития за 8 октомври  
 
10.00 часа Заключителна конференция по проект „Толерантно общество за интеграция на лицата, търсещи или получили международна закрила“, ще се проведе в зала „Арена“ на хотел „Арена ди Сердика“. 
 
10.30 часа Министърът на образованието Красимир Вълчев ще се включи в кръгла маса на тема „Конкурентоспособност 2030/ Ключови компетентности за успех“ в НДК. 
 
10.30 часа Откриване на Бош Инженеринг Център София ще се състои в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.
 
11.00 часа Инициативен граждански комитет “Термално-Нормално” организира кръгла маса на тема: „Централна минерална баня - съвременен термален център. Концепции и визии.” в Чешкия културен център в гр. София.
 
11.30 часа Факултетът „Авиационен“ и Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия ще бъдат  посетени от Комисията по отбрана. 
 
11.30 часа Пресконференция от двамата президенти Пламен Димитров и Димитър Манолов и ръководствата на индустриалните федерации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще се проведе в залите на конгресен център „Глобус“ на 2-ия етаж в сградата на КНСБ, пл. „Македония“ 1.
 
12.00 часа Представяне на Международния автомобилен салон София 2019 ще се проведе в залата на Националния пресклуб БТА. 
 
13.00 часа Пресконференция на Фондация „Експерти срещу рака“ ще се проведе в Националния пресклуб на БТА. 
 
13.30 часа Брифинг във връзка с напредъка и започналите вече доставки по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще се проведе в сградата на ДФ „Земеделие“ на бул. „Цар Борис III“, 136. 
 
15.00 часа Връчване на наградите на най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четеното „Ела в библиотеката“ ще се състои във фоайето на РБ „П. Р. Славейков“. 
 
15.00 часа Презентация на тема: детско зрение, глаукома, катаракта, диабет и око, дегенерация на макулата, сухо око и кератопластика ще се проведе в залата на БАН.
 
17.00 часа Проф. Петър-Емил Митев, доц. Борис Попиванов и доц. Андрей Райчев ще участват на официалното представяне на книгата „От държавен социализъм към посткомунистически капитализъм: критически поглед“ на американския социолог от унгарски произход Иван Селени, който е и приятел на института по социология „Иван Хаджийски“, в новата зала „Джеймс Баучер“.
 
18.00 часа. Церемонията по връчването на петото поредно издание на наградите „Перото“ ще се състои в Литературен клуб „Перото”.
 
18.00 часа Официалното откриване на изложбата „Усещането Антарктида” ще се състои в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
 
18.30 часа "Марш за правосъдие" ще се проведе пред Съдебната палата
 
19.00 чaca Кенго Кума, японски архитект, ще изнесе лeĸция нa тeмa: “Eпoxaтa нa мaтepиaлитe” в Ayлa „Maĸcимa“ нa Университета по архитектура, строителство и геодезия.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 април. Шофьор с отнета книжка катастр...

Прочети още keyboard_arrow_right