Ремонтът на тунела под НДК в София няма да започне и тази година

-

Снимка: Столица.bg

Чаканото с нетърпение преместване на трамвайната линия по бул. "Скобелев" от Петте кьошета до бул. "Витоша" и ремонтът на тунела под НДК няма да започнат през тази година, пише "Сега".

Когато все пак се стигне до изпълнението на този проект, то най-вероятно ще е съпроводено с поредното разкопаване на площада пред двореца на културата.

В инвестиционната част на бюджета на София са предвидени пари за старт на дейностите на въпросния обект. По перото "Проектиране и реконструкция на бул. "Скобелев" включително тунела при НДК" са отпуснати 2,4 млн. лв. от общо 15,9 млн. лв., колкото са предвидени за ремонта на тези пространства. Почти сигурно обаче средствата ще бъдат прехвърлени за догодина.

Причината е, че все още не е извършено изцяло необходимото проектиране, макар предишните управляващи многократно да заявяваха, че преместването на релсите и ремонтът на тунела ще започнат "много скоро".

Обявиха обществена поръчка за трамвая по "Скобелев" и тунела на НДК

"Оказа се, че досега не е направен проект за хидроизолацията на тунела. За да се изготви такъв, трябва да се направят сонди. Най-вероятно след това ще трябва да се отвори площада на НДК, за да се работи. Това е много сериозно препятствие пред този проект. В бюджета за тази година сме заложили между 15-20 на сто от общата сума, за да може да се обезпечи анекса при евентуално сключване на договор с изпълнител. Скептичен съм, че тази година ще напреднем сериозно с този обект, макар че той е много необходим. По него има още много неща за вършене и вероятно пълната му реализация ще трябва да се отложи от 2024 г., както бе планирано в предишни бюджети, за 2026 г.", съобщи заместник-председателят на транспортната комисия Андрей Зографски.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изложба в Градската градина ще напомни за загиналите Ани и Явор...

Специално събитие, посветено на паметта на двама невероятни творци – Ани и Явор, които бяха прегазени на пешеходна...

Прочети още keyboard_arrow_right