Кметът на "Красно село": Започвам не от нулата, а от минус 10

-

Снимка: кадър

Недостигът на места в детските градини и яслите в столичния район "Красно село" е сред най- наболелите проблеми, които стоят пред новият кмет Цвета Николаева.

Районът е трети по големина в столицата след "Люлин" и "Младост", а за всяко трето дете няма място в детска градина, отбеляза районният кмет пред БНР. В предишните 4 години в района няма нито една новоизградена детска градина, училищата също не достигат, а някои от съществуващите са за спешен ремонт.

Училището в най-лошо състояние е 25 ОУ „Д-р Петър Берон“, каза Николаева. В него е правен ремонт, който е изключително некачествен, а покривът тече. Необходимо е да се изготви цялостен проект, защото до момента са правени частични проекти, а крайният резултат е незадоволителен.  

„700 деца учат вътре. Със сигурност това училище би трябвало да тежи на съвестта на хората, които са правили укрепването. Стигнах до извода, че тук трябва изцяло нов, пълен проект, защото до момента са правени някакви частични проектирания, никой не отговарящ на изискванията, за да влезе като финансиране. Затова съм си заложила като цел тази година да се проектира училището, а с този проект догодина да намерим финансиране“, уточни районният кмет.

„Започвам не от нулата, а от минус 10, защото това са 4 години, в които всички възможности са пропилени. Смятам, че има начин да прекараме проектите и трябва да се мисли на по-широко поле, защото само с бюджета на района няма как да стане“, обясни Цвета Николаева.

Районната администрация на "Красно село" предвижда още основна реконструкция на парк "Хиподрума" и "Дебърската градина", които от емблематични за района са се превърнали в емблема на упадъка в столицата, отбеляза още районният кмет.

По думите ѝ другото, за което ще се иска делегиране на бюджет, е осветлението, което също предизвиква недоволството на живущите от квартала.Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пролетна украса радва жителите в столичния кв. Лагера...

Истинска пролетна приказка оживя пред блок в столичния кв. „Лагера“. Красивият декор е подреден се намира пр...

Прочети още keyboard_arrow_right