Глоби за търговци обекти в столичния кв. Лагера заради отпадъци

Глоби за търговци обекти в столичния кв. Лагера заради отпадъци

Снимка: Столичен инспекторат

Собственици на търговски обекти в ж.к. „Лагера“ получиха сериозни глоби заради изхвърляне на хранителни отпадъци, съобщават от Столичен инспекторат.

Нарушението е констатирано на бул. „Цар Борис III“ 84, за което инспекторите от район „Красно село“ са наложили глоби и са съставени актове на три обекта.

„На обществено място е допуснато изхвърляне на отпадъци, както и до контейнерите, а вътре в тях са изсипани хранителни и други отпадъци, генерирани от дейността им.“, посочват от Инспектората.

При проверката е установено, че търговските обекти имат сключени договори да предават биоотпадъците два пъти седмично на столичното предприятие за третиране на отпадъци. Въпреки това те не са се съобразили и са допуснали нарушението. Предприети са действия по почистване.

„Припомняме, че биоотпадъци, които се образуват от училища, детски градини, детски кухни, търговски обекти, пазари, ресторанти, заведения за обществено хранене, хотели и други се събират разделно и се предават на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ или на фирма, притежаваща разрешение за дейности с отпадъци. Тези обекти са задължени да определят отговорни лица, да не ги смесват с другите потоци отпадъци и да ги предават за последваща преработка“, информират от ведомството.

При установяване на нарушения от Столичен инспекторат се налагат санкции.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

 Двудневен празник събира малки и големи в столичния парк Лагер......

Жителите и гостите на район „Красно село“ ще могат да се включат в двудневен пролетен празник, съобщават от ...

Прочети още keyboard_arrow_right