Паркинг, детска площадка и фитнес в столичния кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“

Паркинг, детска площадка и фитнес в столичния кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“

Снимка: Район "Студентски"

Зелени площи, намиращи се в общински имоти в столичния район „Студентски“, ще бъдат облагородени. Проектът предвижда изграждане на открит паркинг за 21 автомобила, детска площадка и фитнес на открито в кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“, съобщават от местната администрация.

Средствата са осигурени с решение на Столичния общински съвет (СОС), като отпуснатата сума е в размер на 270 325 лв. с ДДС.

Проектът предвижда строителство на 2 етапа в близост до кръстовището между бул. „Г.М. Димитров“ и ул. „проф. Георги Златарски“. Общата площ на имотите е 1428 кв. м.

Детската площадка ще разполага със съоръжения, подходящи за деца във възрастова група от 3 до 12 години. Част от люлките и катерушките ще са подходящи и за деца с увреждания. Съоръженията имат следните общи игрови функции: люлеене, пързаляне, пълзене, колективни и ролеви игри, провиране, катерене, експериментиране и общуване.

В района ще бъде изграден и фитнес на открито. Там ще бъде поставена ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи, както и парково  обзавеждане  –  пейки,  кошчета  за  отпадъци, информационни табели.

Проектът предвижда и обособяването на допълнителни паркоместа. Подходът към паркинга е предвиден от съществуваща улица, тангираща към имотите от запад – ул. „проф. Георги Златарски“.

Подходът към детската площадка и фитнеса на открито е от прилежащата от югоизток ул. „арх. Димитър Цолов“, както и през новопроектирана пешеходна алея, свързваща открития паркинг от запад, ул. „проф. Георги Златарски“ от юг и бул. „Г. М. Димитров“ от север с детската площадка и фитнеса на открито.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Мусагеница асфалтираха градинка заедно с дърветата...

Градинката пред хранителен магазин в столичния квартал Мусагеница осъмна асфалтирана в неделя, съобщиха хората от кварта...

Прочети още keyboard_arrow_right