Започва строежът на детска площадка и фитнес в кв. „Малинова долина“

Започва строежът на детска площадка и фитнес в кв. „Малинова долина“

Снимка: Район "Студентски"

Започва изграждането на детска площадка и фитнес на открито в столичния кв. „Малинова долина“, съобщават от администрацията на район „Студентски“.

Строежът ще бъде върху имот, разположен на ул. „проф. д-р Боян Боянов“ и в близост до ул. „Георги Русев“ и ул. „Едуард Генов“. Общата стойност на инвестицията е 251 666 лв. без ДДС.

Проектът предвижда изграждане на детска площадка с площ от 285 кв. м, алеи с площ от 388 кв. м и фитнес на открито с площ от 86 кв. м. Зелените площи, заобикалящи съоръженията, ще бъдат общо 669 кв. м със съответната нова паркова растителност.

Съгласно спецификацията площадката трябва да е подходяща за ползване от деца в две възрастови групи – от 0 до 3 години и от 3 до 12 години, като част от съоръженията са подходящи за ползване от деца с увреждания. Изборът на атракциони е обоснован от играта на различна височина и с различна степен на трудност и вариативност, със съоръжения, провокиращи физическа активност. Съоръженията имат следните общи игрови функции: пързаляне, люлеене, клатушкане, катерене, пазене на равновесие, преминаване, общуване и колективни игри, експериментиране, учене; игри със сюжети и роли.

Уникална детска градина за 16 групи отваря врати в Студентски град (СНИМКИ)

Предвижда се разполагането на съоръжение за стрийт фитнес, включващо следните елементи: 5 бр. лостове на различни височини, маймунска стълба, шведска стена, 45-градусова стълба, мултифункционална стойка за опори, двойна успоредка, халки, мултифункционални ръкохватки за набирания, лост за хюмън флаг, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отвори врати първата детска градина в кв. “Малинова долина“...

Очакваната нова детска градина в столичния квартал “Малинова долина“ отвори врати. През вратите пристъпиха 8...

Прочети още keyboard_arrow_right