Азбестови бараки пълни с боклуци "ароматизират" столичния "Иван Вазов" (СНИМКИ)

photo_library
 • Азбестови бараки пълни с боклуци в столичния "Иван Вазов"

  Снимка: Столица.bg

 • Азбестови бараки пълни с боклуци в столичния "Иван Вазов"

  Снимка: Столица.bg

 • Азбестови бараки пълни с боклуци в столичния "Иван Вазов"

  Снимка: Столица.bg

 • Азбестови бараки пълни с боклуци в столичния "Иван Вазов"

  Снимка: Столица.bg

До есента пространството ще бъде разчистено и там ще има парк и сграда за общестевно ползване, обещават от район Триадица

Грозен и смрадлив паметник от времето на соца все още е оцелял в столичния квартал "Иван Вазов", район Триадица. Между улиците "Бурел" и "Петко Каравелов", до блок 20, стоят азбестови бараки, разположени на около декар площ, видя Столица.bg. Откъм жилищният блок не се забелязват много от преминаващите хора, тъй като са обрасли със зелени храсти.

За превърнатия в сметище имот, си знаят живеещите в района. И тази гледка е на около 100 м от Южния парк, точно между две улици с огромни жилищни блокове. От бараките обаче се носи отвратителна миризма, която издайнически привлича внимането на хората, които не са от квартала.

До бараките има имот със запусната малка къщичка и до нея е добре поддържана зелена градинка с детска площадка. От бараките е останало само азбеста, решетки на няколко прозореца и много мръсотия с купища отпадъци вътре. Проверка на Столица.bg установи, че и трите имота са общински. Една част от бараките са на район Триадица, а другата, заедно с къщата са на Софийски имоти ЕАД.

От район Триадица обясниха, че вече са предприели действия и водят разговори с общинското дружество да им прехвърлят тяхната част. Ако всичко върви по график и се получи одобрението на СОС за собствеността на имота, до есента ще разчистят азбестовите бараки. Засега има идея на тяхно място да бъде парк и сграда с обществено значение, която да се ползва от гражданите. 

Теренът не е подходящ за детска градина или ясла, от каквито има нужда в квартала и района, защото двата жилищни блока са високи и хвърлят сянка. Това прови имотът неподходящ, защото не отговаря на изискването за сграда на детско заведение.

"Компрометираните сгради се намират в границите на имоти, притежавани от район „Триадица“ и „Софийски имоти“ ЕАД. По отношение на имота, притежаван от общинското дружество районът е изразил желание да придобие същия и да премахне компрометираните сгради, както и тези в своя имот. Освободеното пространство ще бъде предназначено и реализирано за публични и социални нужди. от район Триадица ще вземат предвид и мнение от обществеността в квартала. Районът ще се стреми теренът да бъде разчистен до есента тази година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Готова е детската ясла за деца с увреден слух в "Триадица"...

И новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" е готов, съобщи зам.-кметът Дончо Барб...

Прочети още keyboard_arrow_right