Начална страница / София / Протестиращите майки не вдигнаха блокадата от бул. “Дондуков”

Протестиращите майки не вдигнаха блокадата от бул. “Дондуков”

Протестиращите майки  не вдигнаха блокадата на бул. Дондуков в 8 ч. Снощи на жълтите павета те опънаха 28 палатки в знак на протест за промените в Закона за личната помощ. Палатковият лагер от градинката пред парламента се премести на Дондуков 1 снощи.

Искането им беше лично премиерът Бойко Борисов да слезе и да разговаря с тях. Майките на деца с увреждания заявиха, че ще наблюдават договорените промени. Те протестират вече 4 месеца под надслов “Системата ни убива”.

Тази сутрин първоначално те обещаха да вдигнат блокадата, но после искаха да го преместят на тротоара пред входа на Министерски съвет. Полицаите им обясниха, че може, но не точно пред входа.

“Да слезе премиерът и да поеме ангажимент. Аз бях на срещата при него, но нямам вече доверие и не му вярвам”, каза една от майките. Тя обясни, че през нощта децата са при баби и татковци. “Това е протест на майките, на майките на майките, на бабите и бащите”, обясни жената.

Палатките са 28, колкото са областите в България. Само ден преди нощния протест премиерът възложи на народните представители от ГЕРБ по-бързо да гласуват промените в законите за личната помощ и за хората с увреждания. Борисов обеща на майките да се осигурят 150 млн. лв. за следващата година.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Напрежение пред МС заради оставката на Симеонов

Исканата оставката на Валери Симеонов предизвиква напрежение и в момента около Министерският съвет има засилено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *