Начална страница / София / Проверки в магазини и заведения за началото на учебната година

Проверки в магазини и заведения за началото на учебната година

Униформени полицаи ще охраняват училищата, като ще има и много цивилни

Планирани проверки ще засипят магазините край училища за продажба на цигари и алкохол в София. Същата участ ще имат питейни и увеселителни заведения. Ежедневно ще бъдат проверявани обектите за присъствие на малолетни, непълнолетни, цигари и алкохол. Това съобщиха от СДВР.

Акцията ще е за началото на учебната година и ще продължи. Глобата за родителите за непълнолетен в заведение вечер е от 500 до 1000 лв. за първи път и до 2000 за второ нарушение, предупредиха висши служители от СДВР. Санкциите за заведенията са от 2000 до 8000 лв.

МВР въвежда извънредни мерки за сигурност за първия учебен ден на 17 септември. Униформени полицаи ще охраняват училищата. От МВР коментираха , че охраната в училищата е много затегната. Цялата полиция в София ще е на крак. Около училищата ще има и цивилни полицаи. От Пътна полиция пък предупреждават родителите да са внимателни.

В столичните училища е затегнат охранителния режим и е подобрена връзката с районните управления. Униформените са обходили маршрутите и пешеходните пътеки около училищата.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Летище София

Министерството на транспорта ще управлява недвижимите имоти на Летище София

Недвижимите имоти на “Летище София” ще бъдат прехвърлени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, реши …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *