29-годишен фен на "Левски" е бил наръган с нож в Скопие

-

Снимка: кадър

29-годишен българин - фен на столичния футболен клуб "Левски", беше наръган снощи в Скопие, където „Левски“ победи „Шкупи“ с 2:0 в първи двубой от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите на стадион „Тоше Проески“ .

За инцидента разказа пред Нова телевизия Петър Бозов - свидетел на инцидента и негов приятел, който също е пострадал и посетил болница.

Петър е адвокат, има собствена кантора. По думите му нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен или част от агитката на отбора. Намушканият Драго е без опасност за живота, съобщи той. Младият мъж призова българските власти да съдействат за лечението и транспортирането му в болница у нас.

„Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми прeсветна и спряхме. Попита ме „Знаеш ли накъде отиваме?” и аз казах „Да, по маршрута, който „Левски” ни е дал”. До нас спря патрулка и ние ги попитахме „Надясно ли”, а те казаха „Да, давай, давай”. Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала”, разказва приятелят на намушкания българин.

„Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклони и се оказаха във въпросния опасен квартал”, допълва той. След това кошмарът започнал. Около тях се струпало огромно множество от мъже от албански произход. Удряли колите, там намушкали и Драго - приятеля на Петър. По думите на свидетеля, младият мъж е бил намушкан през прозореца, той самият е бил ударен по главата. „Бяхме бити с метални предмети и бидони”, спомня си участникът в случилото се. По думите му македонските власти им забранили да снимат. Отказали им и преводач по време на разпитите. Посланикът ни в РС Македония в крайна сметка е превеждал. 

Намушканият Драгомир работи в сферата на телекомуникационните услуги, IT специалист е, разказа приятелят му. Пострадалият младеж е в болница "Св. Наум Охридски" в стабилно състояние.

Общо 19 фена на столичния клуб са били задържани в Скопие, след напрежение между привърженици на двата отбора преди двубоя. От тях осем души са прибрани за упражнено насилие по време на самия двубой, двама за нападение над полицейски служители, извършващи служебни действия, и девет за агресивно поведение спрямо униформените, съобщи БНТ. В официалното съобщение от полицията се споменава и за нападението срещу четиримата българи, при което е използван остър предмет, и на гражданинът с инициали Д.А. са му нанесени тежки телесни повреди. След предприетите мерки и действия е установена самоличността на по-голямата част от нападателите и случаят е изяснен.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right