Wizz Air София маратон получи признание от световната атлетика

Wizz Air София маратон получи признание от световната атлетика

Снимка: wordathletics.org

С много суперлативи и голяма статия на водещата си страница, сайтът на Световната атлетическа асоциация отразява състоялия се в неделя Wizz Air София маратон 2020.

Под заглавие „Хапилина и Сбаи счупиха рекордите на трасето в София“ е описано подробно маратонското бягане по улиците и булевардите на българската столица.

„Виктория Хапилина и Юсеф Сбааи стъпиха на върха в маратона Wizz Air в София в неделя, спечелвайки състезанието от веригата на световната атлетика с бронзов етикет с подобрени рекорди на трасето - съответно 2.27:57 и 2.3:03 часа,” пишат авторите, след което изключително подробно обрисуват борбата и при жените, и при мъжете в столицата на България.

Специално внимание е отделено на финала с двамата завършили ръка за ръка мароканци.

„Състезанието при мъжете беше още по-оспорвано, тъй като мароканският тандем Юсеф Сбаи и Радуан Нуини финишира с равно време, но измервателната уредба отсъди победата с една стотна от секундата на Сбаи. Двамата „отвориха“ огромна разлика пред останалите в последните 10 километра, а резултатът им е рекорд на трасето, което от миналата година е ново за маратона на София. Холандецът Мохамед Али завърши трети за 2.16:21 ч., кениецът Дънкан Коеч зае четвъртото място, изпреварвайки с 40 секунди Владислав Прамау от Беларус. Друг кениец – Джонатан Майо, който пристигна с най-добър личен рекорд в София, но се състезаваше за първи път от пет години – сега остана шести с 2.22:32 ч.,“ завършва информацията си от България сайтът на световната атлетика wordathletics.org.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right