Българка получи най-престижната награда на МОК за телевизия

photo_library
  • -

    Снимка: Пресцентър МОК

  • -

    Снимка: Пресцентър МОК

Величка Недялкова бе отличена снощи „За цялостни заслуги“ с „Golden Rings“

Българката Величка Недялкова бе отличена от МОК с изключително престижната награда „За цялостни заслуги“ по време на връчването на призовете „Golden Rings“ за най-добро отразяване на олимпийските игри в Токио.

Наградите бяха присъдени в 12 категории: Най-добро отразяване; Най-добър профил на спортист; Най-добро съдържание за равенство и приобщаване; Най-добра иновация; Най-добра дигитална олимпийска услуга; Най-добър олимпийски игрален/документален филм; Най-добра олимпийска програма; Най-добра промоция в ефир; Най-добро съдържание/продукция в социалните медии; Дигитално приобщаване на феновете; Най-добър коментар и Награда за цялостни заслуги.

Повечето от тези призове бяха спечелени от лидери в световната тв продукция, мегакомпании като NBC Universal, TV Globo, Eurosport Discovery, NHK, CBC/Radio-Canada, 7Network, OBS, France TV, 7Network, SBS, BBC и др. В тази престижна компания място намери и работещата в момента за втора германска телевизия българка Величка Недялкова, единствена носителка на най-престижната награда - „За цялостни заслуги“.

„Нямам думи да опиша какво означава тази награда за мен. Горда съм и силно развълнувана с нея. Стартирах с отразяването на олимпийските игри в Москва през 1980 г. и вече имам зад гърба си 10 летни и 10 зимни олимпиади,“ каза през сълзи Недялкова при получаването на приза, като благодари на всички които са и помогнали през годините, особено в последните трудни за олимпийското движение и за телевизиите месеци.“

Величка Недялкова е дългогодишен служител на БНТ, отговаряща за излъчването на големи международни продукции като олимпийски игри, световни и европейски първенства по футбол и др. През 90-те години на миналия век тя се утвърди като един от водещите световни капацитети по тв отразяване на мащабни спортни събития, изискващи голям потенциал, технологичен и човешки ресурс и логистика. Нейната ценна експертиза, огромна работоспособност и полиглотски умения са забелязани от ръководството на ZDF и тя от няколко десетилетия е сред най-ценните кадри и основен продуцент на германската обществена телевизия при преките предавания от цял свят.

Наградите се организират от МОК за популяризиране на отлични постижения в излъчването на олимпийските игри. Победителите бяха определени от международно жури, оглавявано от члена на МОК Анант Сингх, който е водещ професионалист във филмовата, телевизионната и медийната индустрии, председател на Комисията по комуникациите на МОК и член на Комисията по Олимпийските канали на МОК и Комисията за цифрови технологии.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Френски петобоец извоюва победата при мъжете на Световната купа в......

Французинът Пиер Дежарден спечели по драматичен начин победата при мъжете на турнира за Световната купа по модерен петоб...

Прочети още keyboard_arrow_right