БФПС: Изказванията на Антъни Иванов са неприлични и непристойни

БФПС: Изказванията на Антъни Иванов са неприлични и непристойни

Снимка: БФПС

Дисциплинарната комисия се заема със състезателя за уронване на престижа на федерацията по плуване

Дисциплинарната комисия на Българската федерация по плувни спортове ще разгледа поведението и изказванията на Антъни Иванов по време на Държавното първенство през изминалата седмица в София.

Участието на плувеца бе по-активно пред медиите, отколкото в басейна, след като заяви, че е бил заплашван от високопоставен служител, без да уточни в коя организация е на висок пост в йерархията.

От WADA са разрешили на Антъни Иванов да плува само на Държавното в София

След като се запознае с всички материали Дисциплинарната комисия ще вземе решение по случая, съобщиха от БФПС. УС оценява изказванията на Антъни Иванов са непристойни и неприлични, уронващи престижа на федерацията. На свое заседание УС на БФПС осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец.

Защо Антъни Иванов е във вихъра на скандал на Държавното първенство в София, какво прикрива?

"Управителният съвет на родната централа изразява огромното си разочарование от поведението на състезателя Антъни Иванов и неговите медийни изяви по време на Държавното лично отборно първенство по плуване, което се проведе от 29 юни до 2 юли в София. Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата", се казва в писмо до медиите.

Йосиф Миладинов победи Антъни Иванов на 100 м бътерфлай на Държавното в София

От родната централа припомнят, че БФПС няма отношение по наказанието на Иванов с лишаване от състезателни права за срок от две години, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана с Решение от 26.06.2023 г. Санкцията е в следствие на пропуснати три допинг проверки от страна на състезателя и е индивидуална.

Ето отговорът (без редакторска намеса) на Антъни Иванов във фейсбук:

УС на Българската федерация плувни спортове (БФПС) не конкретизира от кое мое поведение и кои мои медийни изяви е разочарован. Никой не ме е потърсил от БФПС, за да дам обяснения. Няма как да знаят дали някой ми е упражнявал натиск или тормоз, когато са изслушали само едната страна. Така ми е нарушено конституционното право на защита. Заключението на УС на БФПС цели да ме репресира и да ограничи правото ми на свободно изразяване.

Напомням на БФПС, че съгласно чл. 39, ал. 1 от Конституцията на Република България, всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Критиката е позволена от Конституцията. Ако БФПС смятат, че съм им причинил имуществени или неимуществени вреди с моите изказвания, единственият компетентен форум да определи това е българският съд. Няма как "засегнатата страна" да бъде едновременно потърпевш и съдия!
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right