Защо Антъни Иванов е във вихъра на скандал на Държавното първенство в София, какво прикрива?

Защо Антъни Иванов е във вихъра на скандал на Държавното първенство в София

Снимка: Facebook, Antani Ivanov

Защитникът му Градев ще се оплаче на министъра на спорта за институционален тормоз върху плувеца заради допинг контрол

Скандал, допинг скандал, плувен скандал или просто скандал сътвори плувецът Антъни Иванов по време на Държавното лично отборно първенство на басейн Дианабад в София? През всичките дни на шампионата състезателят бе по-активен във фейсбук и по медиите, отколкото в басейна.

Победиха го в коронните му дисциплини - на 100 м бътерфлай Йосиф Миладинов, на 200 м Петър Мицин, възпитаник на Николай Вакареев, при когото тренираше и талантливият Антъни Иванов. Скандалът гръмна с обвинения на Антъни Иванов към федерацията по плуване и към човек, който го заплашвал.

Вчера състезателят на "Черно море" заяви, че е заплашван преди старта на финала 200 м бътерфлай. Заплахата била да не говори много. На въпроса кой и защо, той отговори, че е служител на висок пост, но може и да не е по негово желание. Също така не отговори и кой е този човек - от БФПЛ ли, от БОК, треньор, състезател, съдия?

Със сигурност заплахите са повлияли на Антъни Иванов, защото постиженията, които показа в София са далеч от най-добрите му, но все още името му е сред рекордьорите на България на 200 м бътерфлай - 1:54.50 мин. А битката му се оказа, че не е в басейна.

Йосиф Миладинов победи Антъни Иванов на 100 м бътерфлай на Държавното в София

Антъни Иванов има наказание от Световната атнидопингова агенция (WADA) за неявяване на допинг-контрол и това бе потвърдено от БОК. Специално за Държавното първенство в София е получил разрешение от федерален съд да участва само на това състезание, обясни Георги Аврамчев, президент на БФПС. И се очаква окончателното решение с мотивите за наказанието. И както Антъни призна, в последните 3 години постоянно има напрежение между него и федерацията. Защо, какво иска състезателят и какво не му дават от централата?

От WADA са разрешили на Антъни Иванов да плува само на Държавното в София

И в София плувецът е извикан на допинг-контрол, което също бе повод, той да атакува Българския антидопингов център и БОК. В негова защита мощно се намеси във ФБ и Георги Градев.

"Лицето Миндова от АДЦ води институционална война срещу Антъни Иванов. На въпроса как избрахте Антъни за проверка, отговорът беше “имам право”. Лицето Миндова е изпратила нарочна проверка на Антъни, като се е опитала да я маскира в заповедта с други проверки. Протокол за изтеглен жребий няма. Злобата е ОГРОМНА!
В понеделник ще сезирам министъра на младежта и спорта за институционален тормоз над Антъни. Ще искаме оставките на лицата Заркова и Миндова. Те не са вечни! Време е да направим едно добро за българския спорт и да разчистим кошера от търтеи, които харчат нашите пари за задоволяване на техните тежки коплекси и злоба.
НЕКА ДА БЪДЕ ВОЙНА…
П.П. Лицето от БОК, което активно подпомага или участва в създаденото ОПГ, също няма да бъде подминато", написа Градев във фейсбук.

Защитникът се закани в понеделник да се оплаче на министъра на спорта Димитър Илиев за институционален тормоз над състезателя. Интересно какво може да направи спортният министър на БФПС, юридическо лице и член на ФИНА и ЛЕН? Да ги глоби като катаджия за превишена скорост, да им отнеме лиценза и да им спре финансирането ли?

Проверка на Столица.bg установи, че Силвия Миндова е юрист в Антидопинговия център. Тя нямя нищо общо с определянето на състезателите за допинг-тест и с тестването изобщо.

"Жребият за кои състезатели да бъдета тествани не е задължителен. Има правила, по които състезателите минават на допинг- контрол. Има си документи и те показват кой да бъде тестван и как да бъде тестван, така че процедурата по допингов контрол да бъде спазена. Няма никакви нарушения Антъни Иванов да бъде тестван. След като един състезател е заявен да участва и участва в Държавно първенство, което е и квалификация за Олимпиада, той може да попадне на тестване", коментираха пред Столица.bg експерти от световна велична в допинг-контрола.

Иначе пред журналистите Антъни Иванов заяви, че ще избере друга държава, ще вземе олимпийски медал в Париж 2024 или на следващата Олимпиада и иска да се развива!

Всички му пожелават от сърце успех и да спечели медал от Олимпийски игри! Но вече има хора, които са готови да си сменят колата, жилището, съпругата, дори и името, ако Антъни Иванов спечели олимпийски медал.

Успех в басейна, Антъни!

Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right