Фондация „София – европейска столица на спорта“ отчете дейността си за годината и представи план за 2022г.

-

Снимка: pixabay

За втори пореден сезон през 2021г. екипът на Фондация „София – европейска столица на спорта“ проведе дейността си в условията на противоепидемични мерки.

„Разпространението на COVID-19 засегна много сериозно спорта и най-вече организацията на масови събития, каквито са повечето в годишната програма на Фондацията. Нека припомним, че още миналата година „София – европейска столица на спорта“ стана първата, поставила модел за провеждане на спортни прояви в обстановка на здравни мерки и ние сме им благодарни, че дадоха възможност на софиянци и гостите на столицата да не се лишават от активности и преживявания в това трудно време“, сподели председателят на СОС и на УС на Фондацията г-н Георги Георгиев.

Фондацията отчете голям интерес към вече получилите голяма популярност прояви: Витоша зимен фест, Витоша семеен фест, Велошествието на София, Споделени игри на Витоша, Ърбан зоната през април, Витоша летен фест, София ърбан зона спорт през септември, НДК 360, Коледните фестивали и др. Сред най-масовите събития отново бяха Софийският маратон, Обиколката на Витоша (Витоша 100), Run2Gether, Изкачване на Витоша и др. Продължаваме да възстановяване градските и ученически първенства на София, както и да подпомагаме домакинствата на световните и европейски първенства и турнири.

През настоящата година екипът на Фондацията насочи усилията си в няколко направления:

- Разрастване на социалната ангажираност на Фондацията с организиране на нови форми и активности за спортуване на хората със специални потребности.

- Пренасрочване на голяма част от събитията за късната пролет и летните месеци, когато здравната обстановка значително се подобри и част от рестриктивните в спорта мерки отпаднаха или бяха редуцирани.

- Преструктуриране на значителен човешки, логистичен и финансов ресурс към рехабилитацията на туристическата структура на Витоша.

Столичният общински съвет одобри вчера, 16 декември, основните насоки, бюджета и и програмата за дейността на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ за 2022 година. През януари сред организираните от фондацията събития ще бъдат Градското първенство по ски-бягане на писта Витошко лале и VII Витоша Зимен Фест - Световен Ден на снега и Сноу Байк - на х. Алеко.
През февруари предстоят София Трофи - турнир по фигурно пързаляне Купа Европа за деца и юноши в Зимния дворец в столицата, VI Фемили Сноу Дей в местността Офелиите на Витоша и Ски-бягане в града за Купа „София“ по специално определен маршрут в Северния парк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right