Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски спорта в България

-

Снимка: Facebook, Витоша ски

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват фотоизложбата „100 години ски спорт в България“, съобщават организаторите.

Официалното откриване ще се състои утре, 16 април, от 12,30 часа в „Галерия на открито“ НДК, до Кино Кабана – в градинката пред НДК до паметника с лъвчето. Изложбата съдържа 52 уникални снимки на изтъкнатите фотографи Бончук Андонов, Янко Гъров, Костадин Андонов и Димитър Михайлов, които представят великите мигове, личности и успехи в богата история на този спорт у нас. Експозицията е част от честванията на вековния юбилей на Българска федерация по ски, а фотографиите припомнят знаменателни събития и активности, които са се случвали през последните 100 години под знака на едни от най-популярните в света спортове.

„Фотообективите на майсторите в спортната фотография Бончук Андонов, Янко Гъров, Димитър Михайлов и Костадин Андонов не позволяват великите мигове, събития и личности в богатата 100-годишна история на Българския ски спорт да минат покрай нас и да бъдат забравени. Изложбата е събрала най-значимата част от вековния калейдоскоп на едни от най-популярните, успешни и обичани от българите снежни дисциплини,“ се казва в посланието на авторите.

Първите ски-състезания, първата шанца за скокове, първите големи успехи и пробиви в световния спорт – всичко това е събрано в една колекция от 52 безценни за историята снимки. Уникалните фотоси ще са изложени от 15 до 30 април.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right