Христо Стоичков вече има своя "Зала на славата" в София

-

Снимка: Тодор Шабански

Председателят на БОК и икона на българския спорт Стефка Костадинова бе сред официалните гости, приветствали с лично послание Христо Стоичков по време на откриването на неговата „Зала на славата“.

Стилната церемония за откриването на залата събра четирима президенти на Република България - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов. Легендите на български спорт също присъстваха на събитието - Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова и др., треньор № 1 на ХХ век Димитър Пенев, както и някои от съотборниците на Камата в националния отбор - Красимир Балъков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Петър Александров, Радостин Кишишев, Бончо Генчев, Пламен Николов и др. Да уважат Стоичков бяха дошли бившият и настоящият кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев и др.

„За мен е огромна чест да поздравя лично този велик българин. Христо Стоичков е уникален човек, уникален талант и характер. Той винаги е бил с нас, спортистите, живял е с нашите успехи и тревоги по време на олимпиади и други големи първенства. Поклон пред Стоичков и неговата уникална слава на най-известния по света българин!“, каза Костадинова в краткото си приветствие.

Сред стотиците присъстващи бе и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и състезатели, треньори, спортни дейци, хора от бизнеса и културата.

"17 ноември 2023 година за мен вече е като 17 ноември 1993-а! Благодаря на президентите Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев! Благодаря на Стефка Костадинова и Димитър Пенев! Благодаря на всички приятели, с които открихме моята Зала на славата!", написа Стоичков във фейсбук профила си.

В новата "Зала на славата" - музей на Христо Стоичков, която беше открита вчера на ул. Сребърна 2, ще бъдат показани реликвите, белязали кариерата на легендарния ни футболист, реплики на всички трофеи на Камата, екипи на Марадона и Трифон Иванов, както и на борците Валентин Йорданов и Армен Назарян. В колекцията "Незабравимите" са почетени още Пеле, Йохан Кройф, Джанлука Виали, Аян Садъков, Георги Славков. На пет различни таблета гостите на залата на славата ще могат да видят голове на Стоичков от престоите му в ЦСКА, "Барселона", националния отбор и т.н. Картини показват моменти, които Бългаия никога няма да забрави

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right