Ивет Горанова е „Спортист на годината на България“

-

Снимка: Българска Национална Федерация Карате

Първата награда в една от най-оспорваните анкети „Спортист на годината на България“ с малка преднина отива при златната ни медалистка от олимпийските игри в Токио Ивет Горанова (карате), съобщи БНР.

Непосредствено след нея се нареди втората дама, дала огромен повод за национална гордост с олимпийската си титла – Стойка Кръстева (бокс). Призовата тройка за 2021 г. допълва сребърната медалистка от игрите в Япония Антоанета Костадинова (спортна стрелба).

В 64-ото издание на анкета, организиарана от Нове АД Холдинг, взеха участие 133-ма журналисти от 54 печатни и електронни медии. За да бъде осигурена максимална коректност на вота организаторите за поредна година работиха в тясно партньорство с Българската асоциация на спортните журналисти.

Безапелационно в категорията „Отбор на годината“ за №1 през 2021-а бяха избрани „Диамантените момичета на България“ – Националният ансамбъл по художествена гимнастика с 1 230 т. На игрите в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха имената си в историята като първите олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика. „Космическият“ български ансамбъл бе безапелационен и на Олимпийските игри, подарявайки на цяла България чувството за сплотеност и гордост.

Извелата ансамбъла до историческата олимпийска титла Весела Димитрова бе избрана за „Треньор на годината“. Анкетата беше организирана от дългогодишните партньори от в. „Труд“. Димитрова, която печели анкетата за трети път след 2017-а и 2019 г., събра 168 точки и бе посочена на първо място в анкетите на 31 медии от общо гласували 37. По традиция победителят ще получи картина на български автор, която тази година е от Богдан Бондиков.

Статуетките ще бъдат връчени на всеки един от победителите лично след Нова година при спазване на всички противоепидемични мерки. Заедно с призьорите от тази година, своята статуетка ще получи и Спортист №1 за 2020 – Цветана Пиронкова. Предвид пандемичната ситуация през декември миналата година нямаше възможност най-добрата ни спортистка за 2020 г. да бъде наградена.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right