Лечева проверява 38 договора за 5 млн. лв., подписани от Радостин Василев

Лечева проверява 38 договора за 5 млн. лв., подписани от Радостин Василев

Снимка: ММС

Тези 50 млн. лв. за ПК "Червено знаме" трябва да отидат за модерни спортни зали и съоръжения, каза спортният министър

Проверка на 38 договора за 5 млн. лв. ще направи спортният министър Весела Лечева. Тя има съмнения относно раздадените средства по проекти за младежки дейности. 

"Сключен е договор за обучителни модули и дискусионни модули за 500 000 лв. за два месеца. 6800 лева е наемът на зала за един ден. За два дни са 13 600 лв. За един ден 7400 лева за дискусионен модул. Подписът под договора е на Радостин Василев. За Велико Търново общата сума на концерта е 86 000 лв. Възнаграждението за водещ е 5 000 лв. Изискала съм от всички организации за всички събития, които ги организират. Тази организация подаде, че се отказва от договора и връща парите", каза Лечева пред bTV.

Тя бе категорична, че след като има всички резултати от проверката и се направят заключения, ще сигнализира прокуратурата. Лечева е разговаряла с представител на фирмата, която е доставила счетоводен софтуер за НСБ за 1,7 млн. лв., подходящ за складове и голямо производство, и парите ще бъдат върнати. Приятно съм изнанедана, че постигнахме съгласие, но сме длъжни да защитим интереса на държавата. 

"Тези средства и този софтуерен продукт не са били заложени в бизнес програмата, която трябва да бъде утвърдена от министъра. Този разход е тежък за възможностите на дружеството. 1,7 млн. лева за софтуерен продукт, който е качествен, но той може да се имплементира в големи производствени процеси или предприятия с хиляди абонати като "Топлофикация“. "Националната спортна база“ се занимава с управление на спортни обекти и съоръжения, предоставя услуги към спортни организации и настанявания – могат да се използват по-евтини програми. Говорихме със собственика на фирмата и парите ще бъдат върнати", коментира служебнитя спортен министър.

Все още не е приключило обследването на руините на Плувен комплекс "Червено знаме", но за възстановяването са планувани 50 млн. лв. Трябва да направим дискусия за тези средства, защото е най-лесно да се налеят в ремонти. Там трябва да се направят модерни спортни зали и и съоръжения. Залата по волейбол в момента има само едно игрище,  а би могло да бядат няколко. модерна трябва да е и залата по гимнастика. Имах разговор с главният архитект на София Здравко Здравков, защото комплексът е на територията на Слатина. Очаквам резултатите от обследването, което се прави от екип на УАСГ и след това ще обсъждаме как да се инвестират тези 50 млн. лв., коментира Весела Лечева.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right