Над 200 деца в риск демонстрираха спортни умения в столицата

Над 200 деца в риск демонстрираха спортни умения в столицата

Снимка: София - Европейска столица на спорта

Над 200 участници от цялата страна се включиха в 37-ото издание на Държавния шампионат за деца и младежи в риск, който се проведе в София вчера.

Събитието е част от проекта „София – Европейска столица на спорта“ и се реализира под мотото „Спортът – достъпен за всички деца“. Инициативата се организира от „Българска спортна федерация за деца и младежи в риск“ (БСФДМР) и се провежда ежегодно пролет и есен.

Държавният шампионат се състоя в комплекс „Спортна София 2000“ в столичния парк „Възраждане“. В него се включиха момчета и момичета на възраст между 10 и 18 години. Те се състезаваха в шест спортни дисциплини: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Медалите за индивидуалните състезатели и купите в отборните дисциплини бяха връчени на специална церемония лично от спортната легенда Стефка Костадинова, златното момиче Ренета Камберова и председателя на БСФДМР – Анатоли Илиев. Събитието уважиха още Белчо Горанов, изпълнителен директор на Български олимпийски комитет и Венцислав Игнатов, председател на Централен Полицейски Таекуон-До Клуб.

В мероприятието взеха участие психолози от Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София). Те запознаваха ръководителите на децата с въпроси, свързани с превенцията на рисковото поведение, както и с подходи за утвърждаване на здравословни навици при тийнейджърите – такива са спортът, творческите занимания и креативните алтернативи за свободното време.

„Всички деца имат нужда от приятна среда за общуване, позитивни емоции, възможност за себеизразяване и утвърждаване. Държавният шампионат „Спортът – достъпен за всички деца“ дава възможност за подкрепяща ангажираност и отправна точка за повече солидарност в обществото“, коментира директорът на Столичния превантивен център д-р Цветелина Петкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right