Опера и спорт се обединяват във велошествие и атлетически крос от НС до Южен парк

Опера и спорт се обединяват във велошествие и атлетически крос от НС до Юже

Снимка: Столица.bg

Най-възрастната семейна двойка ще получи специалната награда на инициативата

Спортът, здравословният начин на живот и изкуството отново се обединяват в поредната съвместна инициатива на Столична община,  Асоциация за развитие на София и ЦГМ. Оперното изкуство и активния живот са 2 в 1 в София. 

На 18 април ще се проведе велошествие и атлетически крос. Участниците ще стартират от Народно събрание и ще финишират в Южен парк. Привържениците на здравословния живот могат да участват в инициативата с велосипед или пеша.

Надпредварата е подкрепена и от оперната прима Соня Йончева. Организаторите ще предоставят специална награда, два билета за Оперната гала на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август 2021г. пред катедралния храм „Ал. Невски“. Тя ще е за най-възрастната семейна двойка, която се включи във велошествието и атлетическия крос на София на 18 април.

Наградата ще бъде връчена по време на официалното откриване на събитието. “Бъдете смели, живейте активно и винаги бъдете във форма и заедно! Моят начин да ви благодаря е с музика!“, казва Соня Йончева.

Велошествието и атлетическия крос са под мотото „За по-чист въздух“, а регистрацията на участниците става на място, преди старта пред Народно събрание. Първо ще стартират колоездачите в 11 часа, а след това атлетическия крос.

Маршрутът на участниците е по Цариградско шосе, по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", покрай НДК-Проното, по бул. Витоша и влизат в Южен парк. За участниците ще има фланелки и колоездачни маски с логото на София-Европейска столица на спорта.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right