Росен Барчовски за класирането на Европейското: Шапка им свалям на момчетата , какъв характер показаха (ВИДЕО)

Росен Барчовски за класирането на Европейското: Шапка им свалям на  момчета

Снамка: fiba.basketball

След 10 години България се класира за Европейското първенство по баскетбол след победа с 66:65 над Латвия

Шапка им свалям на момчетата, какъв характер показаха! Това заяви рано тази сутрин пред bTV селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетб Росен Барчовски от Рига. Снощи "лъвовете" записаха историческа победа с 66:65 над тима на Латвия в решаваща квалификация за Европейско първенство. 

Така след 10-годишно чакане България се класира за Европейско първенство по баскетбол. Заслугата безспорно е на момчета и на треньорския щаб. Еуфорична, празнична, емоционална и победителска нощ изкараха целия отбор в Рига. 

Не знам как съм, призна Барчовски пред bTV тази сутрин. "Бях в 8 часа сам на закуска, момчета спят, аз не можах. Говоря по телефона, чета, в еуфория съм, те почиват заслужено. Обратът не мача не беше в последните 2 минути, а когато ни поведехо 13 точки. Проявихме характер и мъжество да не се предадем. Накрая изиграхме гросмайсторски мача. Това са играчи от силни евроотбори и Евролига, а нашите играят в България с изключение на един. Много е трудно, не се вижда с просто око. Шахпка им свалям на тези момчета, такъв характер!", разказа Росен Барчовски. Селекционерът се просълзи, когато му припомниха какво е изтърпял - обида и унижения по време на подготовката за квалификацията и много хора, критици са злорадствали зад гърба му.

На летище София направиха антигенни тестове по 75 лв. на човек на националите по баскетбол

"Така беше изтърпях обиди и тежки и критики, може би са ме амбицирали. За мача с Ллатвия се готвя от 4 месеца. Никой не го знае, само колегите от щаба. Това са детайли, които хората не могат да видят, какво се случва на терена. Но да ти вкара Латвия само 65 точки ... Момчетата играха перфектна защитата, това е нещо голямо", коментира старши треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол на България.

Вчера му се обадил и Александър Везенков, който не беше в отбора на "лъвовете". "Не съм работил с Везенков, но ми се обади. За следващите етапи  - квалификации за СП и ЕП, силно се надявам и той да бъде в отбора", каза Барчовски. Утре България излиза срещу Босна в мач без значение.

При заминаването за Латвия селекционерът Росен Барчовски бе ядосан заради рекетьорските цени за бърз антигенен тест на момчетата на летище София.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right