София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis

София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis

Снимка: ТК "Левски" - София

Турнирът за жени от веригата UTR Pro Tennis ще стартира утре – 22 август, на кортовете на ТК „Левски“ в София. Състезанието е с награден фонд от 20 хиляди долара. От началото на годината до момента в България са се провели шест турнира от веригата, съобщават от Българската федерация по тенис.

България ще бъде представена от Джулия Терзийска, Елица Костова, Лия Каратанчева, Зиновия Ванева, Даря Шаламанова и Габриела Михайлова.

От 29 август на кортовете на ТК „Люлин 6" в София пък ще се проведе друг турнир от веригата.

По този начин Българската федерация по тенис продължава да осигурява възможност за родните състезатели да премерят сили на международно ниво. Така те запълват с мачове срещу чуждестранни противници паузите, в които не са на ITF турнири.

Двубоите са все срещу равностойни противници, защото UTR системата разпределя състезателите по близък ранкинг. Освен това всеки тенисист има гарантирани пари от наградния фонд (по около 500 долата), които нарастват с всяка победа. Всеки състезател има гарантирани минимум пет мача.

Междувременно през месец ноември са предвидени два турнира за мъже от веригата UTR в България.

В момента Българска федерация по тенис преговаря с UTR за създаване на зимна детска тенис лига. Така ще бъдат осигурени възможности за състезания и официални мачове и за по-младите тенисисти.

През месец септември на кортовете на БТНЦ ще се проведе изключително важната среща за Купа Дейвис между България и Южна Африка. Приканваме всички любители на тениса да подкрепят националите. При успех България ще се изкачи в първа група на Световното отборно първенство. След това започва и перлата в календара на БФТ, а именно седмото издание на Sofia Open!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right