Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион, увери ме г-жа Фандъкова

Фандъкова обещала на Стоичков нов стадион на ЦСКА

Снимка: Столица.bg

ЦСКА ще има нов стадион в Борисовата градина, който ще бъде на мястото на сегашния. Това заявява легендарният футболист Христо Стоичков пред Труд. Преди седмица Камата направи изненадващо посещение в Столична община. Именно тогава той се е срещнал с кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Г-жа Фандъкова ме увери, че нов стадион на ЦСКА ще има. Много е важно да се спазват законите. На рисунките съоръжението е много хубаво и съм сигурен, че ако всичко е по правилата, ще стане реалност. Това е желанието и на Фандъкова. Познаваме се от години и тя винаги си държи на думата. Каквото е обещала на София, го е изпълнила", казва легендарният №8.

За изграждането на нов стадион в Борисовата градина се заговори при общественото обсъждане на ПУП-а на Борисовата градина през юни. Според проекта там може да се направи само козметичен ремонт. Авторът на Устройствения план, обясни, че това означава покриване на трибуните, премахване на пистата и увеличаване на броя на седалките.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев пък вече има проекти, три варианта за нов стадион на мястото на сегашния. Кметът на София Йорданка Фандъкова бе категорична, че целна на ПУП-а е да се запази Борисовата градина от застрояване. По отношение на нов стадион на армейците тя винаги е казвала, че само в границите на съществуващия обект. Проектът на Гриша Ганчев за нов стадион предвижда подземен паркинг с 3000 места и без нито едно изсечено дърво.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right