Весела Лечева: Комплекс "Червено знаме" в София е гнойна яма

-

Снимка: Столица.bg

Бюджетът за спорт, който се отделя в България, е най-ниският бюджет сред страните в Европейския съюз и е 0,09% от БВП за страната. Това зави пред БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

Лечева коментира темата за изграждането на нов стадион на ЦСКА. "Това е една сериозна тема предвид големия брой фенове, който има ЦСКА. Сигурна съм, че те очакват добро решение на въпроса и скоро да имат един модерен стадион. Аз смятам, че всичко, което се е случило до тук трябва да продължи в същия дух. Спортът го заслужава. Не бива да забравяме обаче, че най-важно е да бъде запазен държавния интерес и всеки да си изпълни задълженията", заяви министър Лечева.

По отношение на комплекса "Червено знаме", тя обясни:

"Това е една много тежка, бих казала гнойна яма както за столицата, така и за спорта. "Червено знаме" е едно изключително важно съоръжение, в което има плувен басейн, зали за волейбол, за спортна гимнастика и т.н. Множество клубове очакват разрешението на този въпрос", отбеляза министърът.

Задвижиха обновяването на комплекс "Червено знаме" в София

По думите ѝ особено важна е експертната оценка, която ще даде становище дали да се изгражда нов комплекс, или да се върви към основен ремонт на съществуващите сгради и съоръжения. Тя подчерта, че няма да вземе решението сама, а с активното участие на експертите. "Важно е и за обществеността, и за столицата, и за спорта да бъде създадена сериозна концепция по отношение бъдещето на комплекса", подчерта Весела Лечева.

В бюджета има заложени 15 милиона лева, които са предназначени за изграждането на спортни комплекси, съобщи двукратната сребърна медалистка от Олимпийски игри. Българският спорт получи рекорден бюджет за тази година, но трябва да гледаме спрямо останалите страни в ЕС, смята Лечева. "Смятам, че българският спорт незаслужено е ощетяван. Федерациите имат нужда от средства, за да разполагат с модерни технологии и инфраструктура", заяви тя.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right