Волейболистите на СУ победиха на коледния турнир в зала "Триадица"

турнир

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

В столичната зала "Триадица" се състоя коледен празник „Да подкрепим колективните спортове“. Турнирът този път бе посветен на най-успешния български колективен спорт – волейболът. Ученици от столичните училища участваха в демонстрациите и надпреварата с цел популяризиране на спорта сред подрастващите. Организаторите на събитието от Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична община бяха осигурили ранички, тениски и други предметни награди, като всеки малчуган си тръгна с подарък в навечерието на новогодишните празници.

В състезанията се включиха деца на възраст 12-13 години. С победата при момчетата триумфираха представителите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Момчетата на треньора Петър Колев, първо надиграха тима на ВК "Люлин" след много оспорван тайбрек и победа само с две точки, а след това също с две точки се наложиха и над ВК "Казийски" и така си осигуриха титлата. Втори остана ВК "Казийски", а трети ВК Люлин.

„От близо 10 години развиваме волейбола с детски и юношески отбори в Софийския университет. Добре е да има повече подобни турнири за малките, защото от тях тръгва пътя към големия спорт и важните състезания,“ каза наставникът на шампионите Петър Колев, главен асистент в Департамента по спорт към СУ „Св. Климент Охридски“

Децата бяха поздравени и наградени от Анатоли Илиев - организационен секретар на София – Европейска столица на спорта“ и член на Управителния борд на ACES Europe. Той отличи призьорите и пожела на младите спортисти весели Коледни празници и много здраве, щастие и победи през новата година.

Празникът в зала „Триадица“ бе последното от 92-те основни активности в календара на „София – евростолица на спорта“ за тази година. Следващото голямо събитие от инициативата е петото издание на „Витоша зимен фест - Световен ден на снега“, с който на 18 януари, събота, ще стартира поредицата от над 100 основни и приблизително още толкова съпътстващи прояви, предвидени в програмата за 2020 година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right