Онлайн обсъждат проекта за транформация на площад "Св. Александър Невски"

Онлайн обсъждат проекта за транформация на площад "Св. Александър Невски"

Снимка: НАГ

Обществено обсъждане ще има днес от 16 часа на проекта за трансформация на централния столичен площад "Свети Александър Невски", съобщиха от направления "Архитектура и градоустройство" на Столична община.

Мнението на гражданието ще се чуе в онлайн дискусията за Зона 4, Централна градска част е в Zoom meeting. За да се включат желаещите трябва да си направят предварителна регистрация, предупреждават от НАГ.

Препроектирането на пл. "Александър Невски" приключи, ще има онлайн обсъждане

Онлайн дискусията е за проект за Изграждане, възстановяване и обновяване на прилежащите публични пространства от Централната градска част на гр. София, Зона 4, което беше възложено от Столична община.

Зона 4 обхваща територията между ул. „Георги С. Раковски“, ул. „Московска“, пл. „Васил Левски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, пл. „Народно събрание“, ул. „6-ти септември“ и мисленото продължение на ул. „Аксаков“ от ул. „6-ти септември“ до ул. „Георги С. Раковски“.

Проектът за ремонт на площад "Александър Невски"- върнат на поправителен от арх. Здравков

Проектът е на архитeктурно студио АДА. Пръвоначалният вариант не беше одобрен и се наложи да се прави преработка. Във втория вариант се запазва павираната настилка. Целта на трасформацията е да се запази стилът и историческия характер на пространството, като едновременно с това стане пешеходно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Кметът на София е номиниран за изпълнителен президент на Съвета н......

Столична община получи поредното признание в Европа в лицето на кмета Йорданка Фандъкова. Националното сдружение на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right