Стационарни камери ще следят за нарушители на рискови участъци в София

Стационарни камери ще следят за нарушители на рискови участъци в София

Снимка: Столица.bg

Засилват се мерките за пътна безопасност в зоните около училищата и детските градини

Кметът на София Васил Терзиев поиска от СДВР да бъдат предприети допълнителни мерки за пътната безопасност около училищата и детските градини в столицата, съобщават от Столична община.

Столичния кмет се срещна с директора на СДВР главен комисар Любомир Николов. В срещата участваха зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и директорите на дирекция „Транспорт“ Иван Николов и на „Управление и анализ на трафика“ Димитър Петров, както и началникът на ОПП СДВР – комисар Николай Крушарски.

По време на разговорите беше обсъдена темата за пътната безопасност в града, инцидентите с пешеходци, локализираните от Пътна полиция конфликтни места, както и конкретни мерки, които институциите ще предприемат, за да се подобри безопасността по пътищата – осветяване, монтиране на допълнителни неравности преди пешеходните пътеки и разглеждане на възможности за поставяне на светлинна сигнализация на местата за пресичане.

Васил Терзиев поиска да бъдат предприети допълнителни мерки за пътна безопасност в зоните около училищата и детските градини, включително чрез завишен контрол от страна на КАТ.

Обсъдена бе и темата за контрола на скоростите в участъци с концентрация на нарушения като "Околовръстния път", бул. „Сливница“, бул. „Черни връх“, ул. „Цар Борис III“ в частта към кв. „Княжево“, бул. “България“, бул. „Цариградско шосе“ и други.

В рамките на срещата бе постигната договореност за поставяне на  стационарни камери, като Столичната община ще проектира и подготви поставянето на устройствата, а СДВР ще осигури камерите. Столичната община вече има готовност за подсигуряването на захранващите трасета и инфраструктурата за монтаж на камери, като се очаква доставката на същите от страна на МВР.

Освен това на територията на общината работят всекидневно между 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, така наречените "триноги", които Столична община е дарила на МВР през последните  години. Кметът Терзиев обърна специално внимание на автомобилните гонки в града и поиска системен контрол и сериозни санкции за нарушителите.

По време на срещата се обърна внимание и на контрола на неправилно пресичащите пешеходци, който към момента се осъществява стриктно от екипите на КАТ – Пътна полиция, както и на контрола по буслентите.

В края на разговора бе взето решение да се правят регулярни срещи между институциите и за предприетите мерки и постигнатите общи резултати да бъдат информирани гражданите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right