Столична община: Кметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметовете

Столична община: Кметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметовете

Снимка: Столица.bg

За попълването на екипа на кмета са номинирани още Никола Лютов, Иван Матов, Гергана Москова, Иван Гойчев

Кметът на София Васил Терзиев обяви по-голяма част от екипа от заместник кметове на Столична община. Той изпълни обещанието и обяви имената на заместниите си, въпреки, че до дни се очаква опълния списък на новите попълнение, както и направленията им.

"До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори", съобщиха от Московска 33.

Заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ е Надежда Бачева.
Надежда Бачева е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

Заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ е  Надежда Бобчева е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от УНСС- София и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие - Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми” към община Силистра.

Ясни са още двама зам.-кметове на Столична община, някои искат разделяне на ресори

Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ е Никола Барбутов.
Никола Барбутов има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas.

Никола Барбутов е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е автор и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

Заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Яна Генова.
Яна Генова е магистър по „История и теория на културата“ от СУ „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

Номинации за заместник-кметове са:
Никола Лютов - Правен и административен контрол
Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов - Обществено строителство
Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова - Финанси и здравеопазване
Има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев - Дигитализация, иновации и икономическо развитие
Иван Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната община и Вълка с общ график за премахване на незаконни......

Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в ловно стопанство "Искър". Това е показала проверка н...

Прочети още keyboard_arrow_right