Столична община ще разкрие и мобилна правна кантора за социално слаби граждани

Столична община ще разкрие и мобилна правна кантора за социално слаби гражд

Снимка: Столична община

В Красна поляна отвориха първият в София Регионален център за правни консултации

В столичния район Красна поляна врати отвори първият Регионален център за правни консултации, който е към Софийската адвокатска колегия (САК). Инициативата е на районния кметрайона Димитър Петров и на САК, съобщиха от Столична община.

Консултациите за соиалнослаби граждани са безплатни. Помещението е осигурено от районната администрация, а консултации ще дават адвокати, членове на колегията. 

Жертва на домашно насилие: "Правна клиника" на Столична община реално ми помогна

Целта е всички те, както и деца в риск, лица, настанени в специализирани институции и пострадали от домашно насилие или от трафик на хора, да имат достъп до правни услуги.

Зам.-кметът по социални дейности на Московска 33 Надежда Бачева посочи необходимостта от разкриване на подобни центрове за подкрепа в други райони на София.  Тя обеща да работи за създаването на мобилна правна кантора, която да предоставя консултации на социалнослаби граждани в столицата.

"Сега реализираме инициатива на Софийския адвокатски съвет – да направим правната помощ достъпна за хората, да бъде по-близо до тях, в районната администрация", каза председателят на Софийската адвокатска колегия Стефан Марчев и припомни, че преди 3 години е открит първият  Център за консултации в София.

Столична община отваря втори кризисен център и "Правна клиника" за жертви на домашно насилие (ВИДЕО)

"Редно е да направим още много такива районни центрове за хората", допълни Стефан Марчев.

Да се върне вярата на хората в правосъдието е основна задача на адвокатурата и да се чувстват защитени, да повярват, че нещата са възможни. Най-големият дефицит на правосъдие у нас е правознанието за правата и вторият дефицит е страхът, който е обзел всички", каза на откриането адв. Валя Гигова, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right