Засаждат 700 дървета по булеварди, 450 ремонта в София трябва да приключат през юли

Засаждат 700 дървета по булеварди, 450 ремонта в София трябва да приключат

Снимка: Столица.bg

Столичната община започва пролетната поддръжка на града с интегриран план на дейностите

Столичната община започва дейностите по пролетната поддръжка в града с интегриран план-график. Интегрираният график означава пълна координация между дружествата на Столична община, експлоатационните дружества и обслужващите, за да няма ремонт на ремонта.

Ремонти в районите, засаждане на дървета и цветя, миене на улици, обновяване на пътна маркировка, почистване на паркове, обезпаразитяване и др. са дейностите включени в обещания от кмета Васил Терзиев интергриран план на Столична община.

Планът, който ще координира дейностите в столицата включва текущ ремонт на пътни настилки и тротоари, миене на улици и булеварди, маркировка, боядисване на стълбове на уличното осведление, поддръжка на зеленината в паркове и градини, включително пръскане срещу паразити, и засаждане на дървета по протежение на пътни артерии, съобщиха от Московска 33.

Дейностите по текущ ремонт на пътната настилка и тротоари, част от пролетната поддръжка, стартираха по-рано през март и ще продължат до края на юли като в графика към момента има за приключване над 450 локации във всички 24 района на София. Графикът се обновява текущо с постъпилите сигнали на граждани и на база на обходите на направление "Обществено строителство".

Столичната община започна и сезонното засаждане по протежението на улици и булеварди, като по план ще бъдат засадени около 700 нови дървета в празните посадъчни гнезда на тротоарите.

Дирекция "Зелени системи" на Столичната община направи предварителен преглед на всички свободни места и определи подходящите дървесни видове за засаждане за съответното място.

Обезпаразитяването на паркове и градини стартира на 20 март, а по план вторите обработки срещу насекоми, кърлежи и гризачи в тревните площи ще приключи до края на април при благоприятни метеорологични условия.

От 1 април започва цялостно миене на улици и булеварди. В началото на месеца ще се извърши миене на основни пътни артерии, като дейностите ще се контролират от екипи на Столичния инспекторат. Наред с пътните платна се мият и тротоарните настилки. Извършва се миене на булеварди и улици, на които предварително е направено метене и почистване на регули и на дъждоприемните шахти.

На 1 април ще се мият улици и булеварди в районите: „Красно село", „Сердика", „Подуяне", „Слатина", „Лозенец", „Надежда", „Младост", „Студентски", „Люлин", „Нови Искър".

Фирмите-изпълнители, които имат договор със Столична община за лятно почистване, ще изпълняват дейностите по график, съобразен с трафика в града. Екипите на почистващите фирми извършват миене с автоцистерна с маркуч в различен времеви диапазон, с цел да не се затруднява движението. Дейностите ще се изпълняват както през деня, така и през нощта.

Столичната община се обръща към водачите на превозни средства да не възпрепятстват с паркиране или престой на автомобилите си процеса на работа.

Повече информация за миенето на улици и булеварди е посочена на сайта на Столичен инспекторат и може да се получи чрез Оперативния център на инспектората на тел. 02/9875555.

Полагането на маркировка, поддръжката и поядисването на стълбовете на уличното осветление ще стартира в началото на май. По отделен график ще се работи за маркировката и поддръжката на инфраструктурата около училищата и детските градини и ясли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заради миене: Променят движението по столичния бул. Симеоновско ш......

Заради миене на пътното платно, тротоарите и спирките на бул. „Симеоновско шосе“ – в участъка от "Софи...

Прочети още keyboard_arrow_right