21 поети отбелязаха Деня на поезията в министерството на културата в София

-

Снимка: Столица.bg

21 поети прочетоха свои стихове във фоайето на шестия етаж в сградата на Министерството на културата. Събитието беше по повод световния ден на поезията, който отбелязваме днес, 21 март.

След четенето беше открита и изложба със стихове на участниците: Анна Лазарова, Белослава Димитрова, Валери Валериев, Вангел Имреоров, Георги Гаврилов, Иван Димитров, Иван Ланджев, Камелия Спасова, Надежда Радулова, Наталия Иванова, Никола Петров, Петър Чухов, Петя Кокудева, Преслава Виденова, Радослав Чичев, Ренета Бакалова, Стефан Иванов, Стефан Икога, Теодора Тотева, Христо Мухтанов и Яна Монева. Водещ на събитието беше  Стефан Иванов - поет и драматург в театър „Сфумато”.

С поетическото четене и изложбата „Поезия на 5-ия етаж” Министерството на културата полага началото на сериозния разговор за поезията и подкрепата в тази област. Във връзка с това същия ден ще се проведе и кръгла маса с участието на поети, преводачи и заинтересовани страни в процеса. Целта на кръглата маса е да бъдат очертани теми, проблеми и предложения, които Министерството на културата да има предвид при разработването на държавните политики за подкрепа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right