Live Cam събира драматурзи и актьори в Нощта на театрите в София и страната

Live Cam събира драматурзи и актьори в Нощта на театрите в София и страната

Столица.bg

Галин Стоев, Явор Гърдев и Захари Карабашлиев са сред специалните гости

Точно в 12 ч. на 20 ноември ще бъде открит LIVE CAM-ът на европейската инициатива Нощ на театрите. 4-часовото онлайн предаване е под наслова “Другата страна на театъра“ и ще се излъчва на живо във фейсбук за всички почитатели на театралното изкуство в България и по света, съобщиха организаторите.

Първи в студиото ще влязат част от посланиците на Нощта – Луиза Григорова-Макариев, Христо Петков, Георги Златарев, Боряна Братоева, Константин Еленков, Марта Петкова,  Никола Хаджитанев, Весела Бабинова и Дарин Ангелов. Те  ще разкажат за другата страна на театъра и балета, за щастието и тъгата в изкуството, за енергията на публиката, за предизвикателствата на новото време и за моментите, които са встрани от блясъка на прожекторите. Водещ от 12 до 14 ч. ще бъде Ива Дойчинова.

На следобедната част на Live Cam-a от 14 до 16 ч. домакини ще бъдат Стефан А. Щерев и Анна Ангелова. В дискусията, посветена на съвременната българска драматургия и препятствията, които срещат авторите на театрални текстове,  ще участват Александър Секулов, Захари Карабашлиев, Юлиан Вергов, проф. Николай Йорданов. За новото пространство за култура Топлоцентрала ще разкажат Веселин Димов и Стефан Прохоров. Последният панел (от 15:15 до 16 ч.) ще бъде посветен на COVID-ерата в театъра, кризата и трансформацията в изкуството, бъдещето на театъра и сценичните изкуства в ерата на алгоритмите и на непрекъснатото виртуализиране на всеки момент от нашите преживявания. Тук думата ще имат Ангелина Георгиева от НАТФИЗ и режисьорите Галин Стоев и Явор Гърдев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right