Александър Валериев блесна в премиера на Сатиричния театър

Александър Валериев в „Клуб на пороците“

Снимка: Петър Петров

„Клуб на пороците“ от Николай Гундеров представи столичния Сатиричен театър. Спектакълът е отличен с наградата "Алеко Константинов" на театъра за 2022 г.

Моноспектакълът на Александър Валериев разказва за талантлив актьор, който сякаш губи желание за живот, преследван от неуспехи. Отчаянието обаче ще отстъпи пред чувството за хумор и стремежът да бъде на сцената, а поривът да превърне пороците в добродетели ще го отведе напред до място, където няма забрани за удоволствията.

Сценографията на спектакъла е на  Мартина Варийска, а  музикалното оформление – на Мартин Каров. Драматург е Михаил Тазев, помощник - режисьори Яна Каменова и Живка Бадева.   

Александър Валериев  влиза с хъс и темперамент в образа на актьора. Заживял с текста, написан специално за него, той тълкува с доброта несгодите на професията. Пластичен, с ясна дикция и с певчески талант, за който биха му завидели немалко оперни певци!  Ябълката в ръцете му се превръща в атрибут, пораждащ смях и сълзи.  

Валериев е роден в Бургас, където завършва немска езикова гимназия, а после  НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Жени Пашова. В момента участва в няколко постановки на Сатиричния театър. На премиерата той  получи много цветя от приятели и почитатели. Валериев изведе на сцената режисьора Гундеров и  благодари на всички, ангажирани в спектакъла.

 

Текст: Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right