Балетисти от Северна Македония представят „Госпожиците от Авиньон“ в София

Балетисти от Северна Македония представят „Госпожиците от Авиньон“ в София

Снимка: Национална опера и балет на Северна Македония

Балетният спектакъл „Госпожиците от Авиньон“ на Националната опера и балет на Северна Македония гостува на Софийския фестивал на музикалния театър. Спектакълът ще се играе тази вечер от 21:00 часа. 

Негов режисьор и хореограф е Олга Панго – най-утвърденият балетен хореограф в момента в страната си. Тя е примабалерина и директор на Балета на Националната опера в Скопие. 

Балетът „Госпожиците от Авиньон“е вдъхновен от едноименната картина на Пикасо,посветена на неговите музи.Въпреки че е определян като модерен, спектакълът носи основните елементи на класическия балет.Зрелището внушава космополитност, подсилена от авторската музика на Калиопи Букле, в която са използвани инструменти и музикални мотиви от цял свят. 

Авторът на либретото е Сашо Димоски, художник на костюмите - Раде Василев, мултимедия и дизайн - Емил Петров, художествено осветление - Милчо Александров. В деня на спектакъла - от 15:00 до 18:00 часа - на Голяма сцена в Музикалния театър Олга Панго ще води семинар за навлизането на съвременните елементи в класическия балет.

На 9 ти юли на фестивалната сцена в Парка на Военната академия ще бъде представен концертът „Картини от Пиацола“ на пловдивската опера. Участват солистите Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян – вокал. Водещ на концерта е Лили Бързева.

В неделния ден, на 10 юли, от 20:00 часа Софийският фестивал на музикалния театър кани на хитовия мюзикъл „Брилянтин“ - постановка на Театрално-музикален и продуцентски  център – Варна. Мюзикълът, създаден преди 50 години от Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд, е вдъхновен от субкултурата на грийзърите, която става символ на свободното мислене.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right