„Царицата на чардаша“ и „Цигулар на покрива“ за финал на Софийския фестивал на Музикалния театър

„Царицата на чардаша“ и „Цигулар на покрива“ за финал на Софийския фестивал

Снимка: musictheatre.bg

Софийският фестивал на музикалния театър публиката ще може да се наслади на „Царицата на чардаша”. На 16 юли, събота, от 20.00 часа, на сцената в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ ще е се играе класическата и в същото време модерна трактовка на Музикалния театър на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя, пишат от пресцентъра на Столична община.

Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография.

С концертно изпълнение на мюзикъла „Цигулар на покрива“ на 17 юли от 20.00 часа в парка на Военната академия артистите на Музикалния театър закриват второто издание на фестивала. Спектакълът на режисьора Небойша Брадич (Сърбия), един от специалните гости на фестивала, се превърна в събитие за родната театрално-музикална сцена. „Цигулар на покрива” е красива притча за дома, любовта и семейството, разказ за едно общество, което дори в нещастието запазва своите устои и намира смисъл да прославя и да се радва.

Софийският фестивал на музикалния театър се реализира с подкрепата на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right